Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Verohallinto

Veronmaksajat tehkööt itse verokorttinsa - valtio maksakoon itse veronsa?

Maallikko voisi luulla, että Verohallinnon kuittausilmoitus 300.000 verokortin pohjatietojen systeemaattiseen virheeseen liittyen sisältäisi jotain hämmennystä herättävää ellei peräti ns. totuudenjälkeismuunneltua vastuullisuutta: "Virhe on sen laatuinen, ettei sitä pystytä korjaamaan automaattisesti.

Suomalainen rehellisyys on myytti!

'Rehellisyys maan perii' -hokema on iskostettu meidän ajatteluumme lapsuudestamme lähtien. Olemme kansakuntana pieni ja monien kipuvaiheiden kautta itsenäistynyt. Olemme Se kansanosa, joka tunnollisesti noudattaa lakia ja järjestystä, olemme kansakuntamme peruskivi. Ilmeisimmin kuitenkin juuri tuo kansanosa, jota on eniten kuritettu, höynäytetty ja lopulta kaiken maksajaksi asetettu.

Miksi laillisesta verovälttelystä ei tehdä laitonta

On ehdottoman hyvä asia, että valtioneuvosto hyväksyi tämän vuoden huhtikuun alussa harmaan talouden ja talousrikollisuuden vastaisen stategian.

Kiitän hallitusta myös siitä, että asetti eilen harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaa koskevan parlamentaarisen seurantaryhmän hyväksytyn strategian toteumisen seuraamiseksi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä