Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Siirtohinnoittelu

Miksi laillisesta verovälttelystä ei tehdä laitonta

On ehdottoman hyvä asia, että valtioneuvosto hyväksyi tämän vuoden huhtikuun alussa harmaan talouden ja talousrikollisuuden vastaisen stategian.

Kiitän hallitusta myös siitä, että asetti eilen harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaa koskevan parlamentaarisen seurantaryhmän hyväksytyn strategian toteumisen seuraamiseksi.

"Vapaan markkinatalouden" maksajat

Vapaan markkinatalouden toimivuutta ja ylivoimaisuutta perustellaan usein esimerkiksi näin: "Kapitalismi on tuottanut maailmaan hurjan elintason nousun, sairauksien vähenemisen ja eliniän kasvun." Näin on toki tapahtunut markkinoiden vapauttamisen jälkeen etenkin länsimaissa, mutta se voidaanko siitä yksin kiittää kapitalismia, ja pyrkiikö se edes siihen, ei näytä olevan niin yksiselitteistä.    

Fortumin sähköverkon myynti ja siirtohinnoittelu tutkittava perinpohjin

Carunan sähkön siirtohinnoittelu herättää lukuisia kysymyksiä. Siksi kaikki vaiheet verkon myyntineuvotteluista lähtien siirtohinnoitteluun olisi tutkittava perusteellisesti. Vaikka eduskunta on viime kädessä hyväksynyt sähköverkon myynnin ja kaupan ehdot, olisi selvitettävä ministerien, virkamiesten ja Fortumin avainhenkilöiden osuus kaupassa ja täysin epäonnistuneessa muiden muassa seurantaa, hinnoittelua ja investointeja koskevassa sopimuksen synnyssä. Liittyykö näihin kenties korruptiota? Mikä oli Carunaan sittemmin siirtyneiden fortumlaisten osuus neuvotteluissa ja järjestelyissä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä