*

Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Petteri Orpo

Moottoritiehanke käyntiin

Suomen historian suurin teollinen investointi on pian valmis käynnistymään Äänekoskella. Tehtaalla on ollut ja tulee olemaan merkittävä taloudellinen vaikutus niin Keski-Suomessa kuin myös koko maassa.

Sen lisäksi miljardi-hankkeella on ollut tärkeä symbolinen arvo koko Suomelle – laman kourissa kärvistelleessä Suomessa uskottiin osaamiseemme, parempaan tulevaisuuteen ja uskallettiin investoida.

Jakovaraa ei ole - paitsi työllisyyteen ja talouskasvuun

Hallituksen budjettiriihi elokuun lopulla lähestyy jo. Asemiinajo on alkanut kovaa kyytiä. Valtiovarainministeriö julkaisi budjettiesityksensä, jonka pohjalta lopullista budjettia lähdetään tekemään. Valtiovarainministeriö Petteri Orpo (kok.) paalutti siinä kirjattujen linjausten pohjan kotikaupunkinsa päälehdessä Turun Sanomissa 8.8.

Perustuslaillinen palapeli

Eilen IS:n politiikan toimittaja Linda Pelkonen esitti kysymyksen, ”onko perustuslaki hallituspuolueille jonkinlaista kauppatavaraa ja altis poliittisille diileille.”

Antaa entisen oikeuskanslerin vastata: ”Sellainenkin tapaus on ollut, jossa kävin hyvin tiukan keskustelun siitä, että hallituksen esitykseen on kirjoitettava tarve saattaa esitys perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi. Ministeriössä lakiesitystä valmistellut virkamies vetosi siihen, että poliittisen aikataulun takia ei ole aikaa käsitellä sitä perustuslakivaliokunnassa.”

Soinilaiset ostettiin ministeripaikoilla

Perussuomalaisista loikanneet parikymmentä kansanedustajaa kaavailevat uuden puolueen perustamista. Puolue tarvitsee nimen ja symbolin. Amerikan vaaleissa demokraattisen puolueen symboli on aasi ja republikaanien elefantti. Kenguru olisi hyvä symboli perussuomalaisista loikanneelle ryhmälle ja sen kaavailemalle uudelle puolueelle. Ryhmäkokoukset tämä loikkariporukka voisi aloittaa hyräilemällä ”katso kenguru loikkaa” laulun kertosäettä.

Miksi raiskaaja ei ole ihmissaastaa?

"Jokaisen ihmisen luovuttamattomat ihmisoikeudet, mittaamaton ihmisarvo ja oikeusvaltioperiaate ovat länsimaisen demokratian perusta. - - Kokoomus on mukana vain sellaisessa hallituksessa, joka on sitoutunut näihin kestäviin länsimaisiin arvoihin." Näin perusteli blogissaan kokoomuksen Petteri Orpo ratkaisuaan kieltäytyä hallitusyhteistyöstä Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten kanssa.

Puoluekokouksen jälkimainingit.

Tuskin kukaan, lukuunottamatta istuvia ministereitä ja Soinin Blue Future hevosta, puoluetta ei kun ryhmä ei osannut kuvitellakkaan minkälaisen myllerryksen kohteeksi he vielä tulevat joutumaan. Perussuomalaisten puoluekokouksessa valittiin puheenjohtajiksemme demokraattisesti

Jussi Halla-aho, Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen sekä Juho Eerola.

Presidentti Sauli Niinistö älähti tuoreeltaan, että Perussuomalaisten luonne on muuttunut peruuttomasti, kun Jussi Halla-ahosta tuli puolueemme puheenjohtaja. Kokoomuksesta olimme saaneet kuulla jo

EU:n sijoittajavastuu ei toimi - Suomelle lisää maksettavaa

Viime torstaina vm Orpo myhäili tyytyväisenä: Kreikan akuutti 8,5 mrd Euron velanhoitopaukku hoidettu, eikä vaadi Suomelta lisäsatsauksi.

Mutta Jan Hurri todistaa aivan muuta tänään Taloussanomien artikkelissaan. Otsikko on kaiken olennaisen ilmaiseva: "Se siitä sijoittajavastuusta - iso osa Kreikan lainasta käy Ateenassa vain kääntymässä".

Perussuomalaisten hajoaminen ja hallituksen operaatio

Kun Perussuomalaiset äänestivät puolueensa johtoa vastaan, puolue-eliitti tuomitsi sen vallankaappaukseksi. Jos jotain kaapattiin niin valta puoluejohdolta jäsenistölle.

 

Suomalaisten turvallisuus ja Halla-aho

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi noussut Jussi Halla-aho aiheutti ketjureaktion, jonka päättymistä ei vielä tänä päivänä voi kunnolla edes arvailla. Yksi asia jota erilaisissa parranpärinäkomiteoissa ei ole julkilausuttu on Halla-ahon vaikutus suomalaisten turvallisuuteen laajenevan terrorismin maailmassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä