Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Kaikki blogit puheenaiheesta PersKeKo

Suomi ei tarvitse kehitysapua

On vastuutonta kipata rahaa ihmisille. Jos valtio elättää, ei synny luontaista tarvetta tehdä asioita itse. Ihmisistä tulee riippuvaisia ulkopuolisesta tuesta, eivätkä he koskaan itsenäisty. Ja varmasti veronmaksaja keksisi parempaa käyttöä niille euroille, jotka hän on kovalla työllä yhteiskunnalleen tuottanut. Tutun kuuloista puhetta kehitysavusta, eikö vain? Siksipä onkin aivan älytöntä, että Suomi käyttää niin paljon rahaa yritystukiin.

Missä on inhimillisen surun (lisätalousarvion) raja?

Kun Microsoft ilmoitti irtisanovansa Suomesta peräti 2300 työntekijää, heräsivät suomalaispäättäjät. Monet osoittivat suruvalittelunsa työpaikkansa menettäneille Androidilla tai iPhonella. Tuore valtiovarainministeri Alexander Stubb osasi kertoa, että Microsoftin irtisanomiset otetaan huomioon syksyn lisätalousarviossa. Nyt tuon budjetin aika on koittanut. Mutta ihan mielenkiinnosta: Missä kulkee lisätalousarvion raja?

Suomi sallii kuolemantuomion

Anders Behring Breivik tappoi järkyttävällä tavalla kymmeniä ihmisiä Utøyan saarella. Suurin osa hänen uhreistaan oli vielä lapsia ja teini-ikäisiä. Breivik pidätettiin ja tuomittiin oikeudessa vankeuteen. Monien mielestä tuomio oli riittämätön. Monet haluaisivat, että tuomio olisi kuolema: Silmä silmästä, hammas hampaasta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä