*

Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Pekka Perä

Mikä veret seisauttaa?

'Ylen mukaan Juha Sipilän sukulaisten omistama Katera Oy on saanut valtion omistamalta Terrafamelta noin puolen miljoonan euron tilauksen kaivokselle.'

Mm. tuohon päivän uutistekstiin tutustuessani, silmiini osui pääministeri Sipilän toimet Talvivaarassa. Näkikö pääministerimme palavan pensaan vai juoksutusten valkean valon?  

On näet käynyt ilmi, että hänen lähisuvullaan on alueen toimitsijoina työsarkaa.

Talvivaara ajaa Suomen mieron tielle

Niin kristityt meitä ruoskivat kuin olisimme roistoja matkalla Golgatalle. Empimisen aika on ohitse, vaikka tämä onkin vasta alkua. Rajapintaa tuskin on vielä edes kosketettu. Kuten moni varmasti kuulikin jo, niin Talvivaara maksaa tällä hetkellä noin 11 miljoonaa euroa kuukaudessa. Ne rahat voidaan leikata jostakin muualta. Koulutuksesta tai päivähoidosta. Pian viedään eläkeläisiltä tekohampaatkin suusta, koska rahathan heiltä jo vietiin. Lapsista puhumattakaan.

Älä lyö lyötyä

Monelle suomalaiselle Talvivaaran hallitsemattomat ympäristöongelmat ovat henkilöityneet Pekka Perään, joka onkin Talvivaara-kaivoshankkeen "isä". Hänestä on tullut laajan yleisön sylkikuppi, jota syytetään Sotkamon ja Kainuun matkailun tuhoamisesta, lähivesistöjen muuttamisesta elottomiksi, Kuopion ja Oulun asukkaiden juomavesien saastuttamisesta ja vaikka mistä muusta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä