Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kikysopimus

Vanhuksille "kiky-pakkolaki"

Kunta-alan työntekijät ihan aiheesta kyseenalaistivat kiky:n loppumetreillä kun oli vahvoja viitteitä ja epäilyksiä siitä, että valtionosuuksien leikkaaminen kohdistuu tietysti melko suoraan kunta-alan työntekijöihin.

Nouseeko Suomi kuluttamalla?

Vaikka hallitus, oppositio ja työmarkkinajärjestöt ovat eri mieltä monista asioista, konsensus vallitsee kulutuskysynnän ylläpitämisen tärkeydestä. Sen uskotaan vetävän tuotannon nousuun niin, että maahamme saadaan lisää työpaikkoja. Vasta eilenhän kilisteltiin näyttävästi shamppanjalaseja kun oli saatu varmuus kunta-alan kikystä ja sen myötä varmistuvista runsaan viidensadan miljoonan euron veronalennuksista.

Kiky-Suomi kulkee väärään suuntaan

Hallituksen budjettiriihi oli poliittista kaupankäyntiä parhaimmillaan. Mutta eikö Suomi pitänyt laittaa kuntoon? Voi puhua ennemmin lunastuskunnosta, kun työttömyystavoite karkaa, velka ja alijäämä kasvavat, talous ajautuu negatiiviseen kierteeseen ja budjetti budjetilta jatkuviin uusin sopeutustoimiin.

Perussuomalaiset saa oman poliittisen käyntikorttinsa, kun noin 5000 iäkästä pitkäaikaistyötöntä armahdetaan suoraan eläkkeelle.

Sipilän hallituksen lupaukset!

Kun Hallitus asetti Kikysopimukselle ehdot johon suurinosa SAK liitoista suostui,

-se lupasi ettei leikkauksia enää tehdä. Sopimushan syntyi juuri siksi ettei enää pakkolailla leikata pienituloisimmilta enää.

-Taitaa jäädä500 milj.verohelpotus jäädä puheeksi vain ,kun sopimukseen saatiin SAK nimet.

-Orpo varoittaa : "lisäleikkauksista ellei työllisyys parane

Pohjolan Sanomat

- Orpo: -Suomen talouden näkymät heikentyneet

Pohjolan Sanomat

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä