Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Etninen segregaatio

Kouluttamaton maahanmuuttaja on edusmiestensä vanki

Kotoutumislain yleisen tulkinnan mukaan kunkin maahanmuuttajan tulee edistää omaa kotoutumistaan Suomeen. Urbaanijärjen mukaan tämä tuntuukin järkevältä tavoitteelta. Lähtökohtahan useimmiten on näet se, että Suomeen saapuva henkilö kuuluu pieneen etniseen ryhmään. Tällöin kaikinpuolinen nopea kotoutuminen keskiverto-Suomeen on olennaista, jotta tämän henkilön elämä Suomessa sujuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Kun empiria otti idealismista niskalenkin

Leikitään aluksi, että Turkki on hyväksytty EU:n jäsenvaltioksi. Oletetaan, että Suomen uusi ja suurimmaksi kohonnut S&S-puolue on alkanut vainota väkeä vainoharhaisesti, pakkomielteisesti ja peräänantamattomasti. S&S-puolue johtajan pukilla romutti maan sosiaaliturvajärjestelmän, julkisen sektorin ja terveydenhuollon varsin surkeana ajanjaksona, jolloin Suomi vastaanotti vuodessa 1 000 000 turvapaikanhakijaa.

Ideologista monikulturismia tulee vastustaa

Kun metsää ei nähdä puilta, syntyy monenlaisia tulkintoja. Kukaan pöyristyjä, järkyttyjä, tyrmistyjä saati armoa tuntematon paheksuja ei ole ottanut mitään kantaa siihen, mitä monikulttuurisuus nykyään, tässä ajassa ja paikassa, merkitsee. Sekä pääministeri Juha Sipilä että valtiovarainministeri Alexander Stubb ovat ilmoittautuneet monikulttuurisuuden tukijoiksi, joka nyt ei sinänsä ole minkään valtakunnan yllätys. Vaan kuinka he monikulttuurisuuden käsittävät?

Maahanmuuttajat keskittyvät samoille alueille yhä nopeammin

Vieraskieliset keskittyvät pääkaupunkiseudulla tietyille asuinalueille. Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on jo lähes kolmekymmentä aluetta, joiden asukkaista yli viidennes puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea.

"Kehitys on jyrkkä ja erittäin nopea", kuvaa Helsingin yliopiston kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara maahanmuuttajien määrän kasvua Hesarissa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä