Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Elintarvikeketju

Kotimaisen ruoan edistäminen opettamalla, syyllistämällä ja pakottamalla

Keskustan vetämänä ja MTK:n tukemana on valittu erikoinen markkinointistrategia, jolla suomalaiset saataisiin syömään enemmän kotimaista ruokaa ja maksamaan siitä enemmän tuottajille. Markkinointistrategian kärkinä vaikuttaisivat toimivan asiakkaan opettaminen, syyllistäminen sekä pakottaminen ostamaan tuotteita. Lisäksi keinona käytetään muiden maiden tuotannon mollaamista kuten vahvasti uutisoitu yhden italialaisen sikatilan ongelmat eläinten kohtelussa - näitähän tulee säännöllisesti esiin myös Suomessa eivätkä ne täälläkään onneksi kuvaa koko eläintuotannon tilaa.

Ruokasumutus a'la Valio

Kuluneella viikolla on taas keskusteltu suorastaan ruokasumutuksista.

Raisio myy brändillään Virossa tehtyä maitorahkaa. Se on Raision oikeus, mutta kuluttajan kannalta hieman kyseenalaista. Tämän jälkeen tuli esiin uutinen Valion astetta raskaammasta sumutuksesta: Lihapyörykät, joiden kotimaisuusaste on 90% ja jotka kuitenkin sisältävät 62% saksalaista naudanlihaa.

Kotimaisen ruoan siemenet peltoon.

 

On touonteon aika.

Vielä löytyy ruokakaupan hyllyiltä kotimaassa tuotettua jokapäiväistä leipää, maitoa, lihaa, juustoa ja  kaljaakin, kun viljelijät pistävät peltojaan pölisemään ja uskovat ammattinsa tulevaisuuteen.

Mahdoton tehtävä.

Ei maha mittään! Vaadimme maajussilta mahdotonta. Vaadimme, että hänen on tuotettava maailman parasta, puhtainta ja terveellisintä ruokaa. Emme kuitenkaan ole valmiita maksamaan siitä tuotantokustannuksia vastaavaa hintaa. Eli vaadimme mahdotonta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä