Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Automatisointi

Otatteko lainaa? Tästä tarjouksestahan te ette kyllä kieltäydy?

Ehdottomasti kiireellisin viranomaispalvelu, joka puuttuu tästäkin maasta on se, johon voi pysyvästi ilmoittaa, ettei ota koskaan lainaa, eikä osta osamaksulla. Tai/ja ettei koskaan osta mitään puhelinmyyjiltä. Tai ettei itse koskaan tilaa mitään puhelimella, tai internetin palveluiden kautta. Ja lisäksi jokaisen tähän maahan jotakin myyvän edellytettäisiin tekevän näiden tietojen tarkistaminen, tai myynti voidaan hylätä perusteettomana, mikäli "asiakas" ei myyntiä vahvista.

Automatisointi ei ole mahdollisuus vaan uhka

Vaikka kuka yritysjohtaja hänen edustamansa yrityksen osakkeenomistajista puhumattakaan silmät kirkkaina mitä väittäisi, on nykyään manuaalisesti, eli vanhahtavaa termiä käyttäen miestyövoimin teetettävien töiden siirtämisessä automatiikan pariin tavoitteena yksinomaan säästöt henkilöstökustannuksissa.

Vastine KD:n puoluesihteeri Maanselän kritiikkiin toimeentulotuesta

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Maanselkä tekee blogissaan toimeentulotuesta perustavanlaatuisen virheen, etten sanoisi kardinaalimunauksen. Erottaessaan ajatuksessaan toimeentulotuen ja peruspäivärahan tason joudutaan täysin harhapoluille.

Emme voi pohdinnassa erottaa esim työmarkkinatuen ja kansaneläkkeen tasoa toimeentulotuesta kuten hän tekee. Maanselkä kysyy: "Jos verrataan aluksi Ruotsiin niin voi kysyä miksi täällä käytetään tuplasti enemmän toimeentulotukea kuin Ruotsissa?"

Toimeentulotuki räjähtää käsiin

Toimeentulotuen perusosa siirtyi vuoden alusta kuntien vastuulta Kelan maksettavaksi. On erinomaista, että tukimuotoja pyritään automatisoimaan ja helpottamaan ihmisten kokemaa byrokraattista taakkaa. Sosiaalitoimen luukulle meneminen on monelle liian korkea kynnys. Lakiesityksessä todettiin, että Kela-siirto kasvattaisi perustoimeentulotuen kustannuksia arviolta 75 - 100 miljoonaa, koska tukea on helpompi hakea. Kunnat säästävät, kun valtio on maksanut vain 50% perustoimeentulotuen kustannuksista, vaikka nämä kuntien valtionosuudet viedäänkin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä