Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Pekkarisen ryntäys

Keskisuomalainen ja Helsingin Sanomat uutisoivat tänään Pekkarisen sammakoista. Tapaus liittyy Keski-Suomen maakuntavaltuuston seminaariin, jossa maakuntavaltuuston puheenjohtaja Pekkarinen päätti auttaa kyseenalaisin sanakääntein Kuntaliiton ruotsinkielistä toiminnanjohtajaa Kristiina Wikbergia mikrofonin asettelussa.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/vihrea-valtuutettu-syyttaa-pekkarista-hairintapuheesta/972456

Ensin Pekkarinen järkyttyi syytteistä ja sanoi:

"Tuohan on kerta kaikkiaan hävytön väite, en taatusti ole sanonut tuolla tavoin", hän sanoo. En edes kahden kesken, enkä vahingossakaan ole kenellekään naiselle sanonut, enkä sano, noin."

"Sanoin jotain siihen tapaan, että olenkin odottanut, milloin pääsisin mikrofonia korjaamaan, kun puhe ei kuulunut ja että mieluusti sen teen. Ja sermin taakse siirtyminen, aivan käsittämättömiä väitteitä!"

http://www.hs.fi/politiikka/Ylen+tallenne+paljastaa+Pekkarisen+puhuneen+rynt%C3%A4ist%C3%A4/a1305547990903

 

Kun Pekkariselle näytettiin YLEn tallenne tapahtuneesta; http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=1319611154567&language=fi; niin muisti alkoi palata.

"Tuo sana rynnäs on se, mitä ei olisi pitänyt käyttää, sen myönnän ilman muuta. Mutta kaikki muu, mitä tuossa tuli oli sen tilannekomiikan siihen synnyttämää. Pitää olla vilkas mielikuvitus, että tekee semmoisia tulkintoja tuosta. Tuo yksi sana oli virhe, sen myönnän."

Videon jälkeenkin Pekkarinen kiistää mm. sermin taakse siirtymisen.

 

Muutama huomio tapahtuneesta:

A) Kuinka paljon tämänkaltaista puhetta, etenkin naiset, saavat kuulla päivittäin työpaikoillaan? Ja kuinka monta kertaa tämänkaltaisen puheen kohteeksi joutuneet ihmiset hiljaa alistuvat asemaansa?

B) Kuinka paljon tässä maassa voidaan kuitata rasistista ja/tai sovinistista puhetta pelkällä vitsillä?

C) Kaikkein huolestuttavinta tässä kaikessa ei ole yksittäisen ihmisen möläytykset vaan se, että yhteisö antaa suoraan tai vaikenemalla tuen tämänkaltaisille puheille.

D) Ystäväni ja kollegani Maia Fandi toimi rohkeasti kyseenalaistaessaan vuosikymmeniä jatkuneen "tapakulttuuriin" ja laittoi sille Pekkarisen kohdalla pisteen.

E) Toivon, että niin miehet kuin naisetkin ympäri Suomea puuttuvat vastaaviin joka päivä tapahtuviin epäkohtiin, niin kotona, koulussa, työpaikoilla, urheiluseuroissa kuin bussipysäkeilläkin. Vaikenemisen aika on ohi.

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola ilmaisi asian hyvin Uuden Suomen blogissaan: "Vitsillä ja huumorilla on oma vastuunsa. Erityisesti tuon vastuun tulisi painaa aikamme päättäjiä, yhteiskuntamme muovaajia."

http://janitoivola.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86616-mikaan-ei-mene-ohi-vaikenemalla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Jukka Johansson

Niin se muisti näyttää palautuvan, kun muistutetaan. Yleisöllä tuntui olevan hauskaa. Mikä siinä nauratti, en osaa sanoa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Lehtitietojen mukaan sanailun kohde ei pitänyt lausumia loukkaavina (ja aika miedoilta ne radionauhoituksessa kuulostavatkin). Olisikohan Maia Fandista virkaloukkaantujan tehtävän hoitajaksi?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Jukka:

Tämä on oikeastaan koko jutun pihvi. Ihmiset katsovat läpi sormien tämänkaltaista toimintaa, vaikenevat tai kuittaavat vain vaivaannuttavan tilanteen huumoriksi.

Kalevi: Kyse ei ole pelkästään siitä, mitä lausuman kohde kaiken tämän jälkeen tahtoo julkisuuteen sanoa, sillä kyse ei ole vain kahden ihmisen välisestä asiasta. Asia koskee kaikkia julkisessa tilaisuudessa olevia.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Nauhoitteessa varsin moni nauraa asialle.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jorma Laine

Häirintä, Seksuaalinekin, on rikoslain alainen teko. Rikoksella on yleensä kohde, uhriksikin väitetty.

Tässä tapauksessa väitetty uhri ei kärsinyt oman todistuksensa mukaan minkäänlaisia traumoja teosta.

Sen sijaan joku sivullinen kärsi, koska toiselle ihmiselle sanottiin hänen mielestään rumasti.

Etkö, Touko todellakaan näe kuinka kornia tämä keskustelu on tämä nimenomaisen tapauksen ympärillä? Olsi aivan eri asia jos oletettu häirinnän kohde olisi valittajan-asemassa.

Jos minulle sanotaan että "voisin nostaa pallejasi" ja sinä olet kuulemassa, loukkaannutko sinä siitä? Ja jos, niin miksi?

Noin yleisemmin, "peruukki" Pekkarinen teki kyllä palveluksen PS:lle laventamalla sammakkokantaa nyt keskustaankin.. Demareillakin on omansa muutaman vuoden takaa (jos ei Tuomiojaa lasketa, sillä mieshän on yksi sammakko) Rosa Meriläisen sanomina.. Kokkareista en muista kyllä näin nopeasti mitään ihmeempää loikkijaista..

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Näin samaisen tallenteen juuri äsken tv:stä ja kauhiast hämmästyin! Mikä on ongelma?

Mikä meitä suomalaisia okein vaivaa, kun näin mitätön asia nostetaan taas esiin? Onko puute jutunjuurista vai mistä on kysymys? Yleisö nauroi vapautuneesti Pekkarisen tokaisulle ja jos itse olisin ollut mukana, niin en olisi nähnyt siinä mitään paheksuttavaa.

Onko uusi nuori sukupolvi ahdasmielisempää kuin aikaisemmat sukupolvet, vai mistä oikein on kysymys.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Vastaan toiston kautta: Pekkarinen itse sanoo noita väitteitä ensin hävyttömiksi ja kiistää koskaan puhuttelevansa naista näin. Eli hän itse antaa merkityksen sanoilleen. Kun kiistäminen ei enää onnistu, niin hän joutuu myöntämään sanomisiaan, mutta vain osan.

Eli Pekkarinen arvostelee jyrkin sanoin ihan itseään.

Torbjörn Liimatainen

Wikberg on ilmeisen näyttävä nainen. Maurilla lähti tässä tilanteessa toki mopo käsistä, mutta Wikberg ilmeisesti on ottanut Maurin toiminnan imartelevana, ei seksuaallisena ahdisteluna. Toki feministit ja erilaiset ammattiloukkaantujat vauhkoontuvat Maurin toiminnasta, mutta Wikbergin kaltainen alfanaaras on varmaan maurimaiseen flirttiin turtunut elämänsä aikana.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Kalevi: Pekkarinen itse sanoo noita väitteitä ensin hävyttömiksi ja kiistä koskaan puhuttelevansa naista näin. Eli hän itse antaa merkityksen sanoilleen. Kun kiistäminen ei enää onnistu, niin hän joutuu myöntämään sanomisiaan, mutta vain osan.

Eli Pekkarinen arvostelee jyrkin sanoin ihan itseään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Noin objektiivisesti ottaen eivät nuo lausumat minusta kovin hävyttömiltä kuulosta. Lienee paniikkireaktioita ollut ihmisillä ennenkin.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Juhani Klaus

Olet melkoinen "toukohousu" pyrkyri mielestäni.Blokkaisit jotain tärkeämpää asiaa mikäli aiot edetä valitsemallasi polulla.Luoja varjele näitä tulemasta päivänpolitiikkaan päättäjiksi.Huumorintaju teillä on todella hakusessa jos olet edes tosissasi.Halpaa politikointia sinulta.Antaa tubee-korkokenkä miehen vähän irroitella vaarattomasti.Mua vain huvitti pikkumiehen ryntäille juttu.Kasva aikuiseksi....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Entäs jos me suomalaiset ollaan oikeasti kyllästytty huonoon huumoriin ja tuollaiseen nimittelevään sisällöksettömään puheeseen kuin tuo sinun kommenttisi, Kari Klaus! Seuraa aikaasi!

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Torbjörn:

Katso Kaleville sanomani kommentti:

"Kalevi: Pekkarinen itse sanoo noita väitteitä ensin hävyttömiksi ja kiistä koskaan puhuttelevansa naista näin. Eli hän itse antaa merkityksen sanoilleen. Kun kiistäminen ei enää onnistu, niin hän joutuu myöntämään sanomisiaan, mutta vain osan.

Eli Pekkarinen arvostelee jyrkin sanoin ihan itseään."

Torbjörn Liimatainen

Touko Aalto

Minun mielestäkin Pekkariselta lähti mopo käsistä. Alfanaaras Wikberg kuitenkin elämän kokemukseensa perustuen ymmärtää tämän. Tapaukselle ulkopuoliset feministit ja ammattiloukkaantujat kuitenkin vauhkoontuvat vallan hirmuisesti.

Harri Rautiainen

on halventavaa kutsua naista 'naaraaksi'.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Torbjörn:

Ihmisen ulkonäkö suuntaan tai toiseen ei millään tavalla oikeuta ketään puhuttelemaan toista ihmistä, Pekkarisen omin sanoin, "hävyttömästi".

Itse olen vihreän maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja ja minun mielestä olisi kyseenalaista, jos en ottaisi asiaan kantaa ja puolustaisi samalla kollegaani Maia Fandia.

Torbjörn Liimatainen

Touko Aalto

En pidä kyseenalaisena oikeuttasi vauhkoontua asiasta.

Jouni Haimi

Touko aika monen vihreän pitäsi otta oppia vanhan kansan sanonnasta etttä "tyhmäkin kävisi viisaasta kun olisi joskus hiljaa"

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Tässä maassa ollaan oltu aivan liian hiljaa aivan liian pitkään. Jos toisten ihmisten kunnioitus ja heidän puolustaminen on tyhmää, niin se kertoo enemmän lausujastaan.

Jouni Haimi

Kun ei ole mitään puolustettavaa tässä asiassa oletkokysynyt esintuolta naiselta jota pekkarinen avusti hänen mielipidettä tuosta asiasta ? tuskimpa vaan päätit sitten loukkantua i8han tyhjästä.

Kumma porukaa nuo vihreät lahtelainen vihreä kehottaa väkivaltaan virkamiehiä vastaan lapissa vihreät suunnittelee voimalaitoksen räjäytystä Lappeenrannassa olí pedofiilikunnallispolitiikkona vihreillä..

Niinpä ...

Jorma Laine

Noh, kyllähän minäkin Maiaa puolustaisin.. aika fiksun näköinen kissa.. :D

Torbjörn Liimatainen

Janne Salonen

Alfanaaraan seurassa järki joskus jäätyy ja visuualinen kokemus hämärtää muistijäljet sanomisista. En usko, että Pekkarinen valehteli.

Pertti Väänänen

Maurista on tulossa näköjään sellainen kalapuikkoviiksinen äijä. Taitaa olla Maurin viimeinen kausi eduskunnassa meneillään.

Käyttäjän henrimikkonen kuva
Henri Mikkonen

Oli kommentit mitä sitten olivatkaan, niin yleisö kuitenkin rämähti niistä nauruun. Jos tästä aletaan Pekkarista mestaamaan, niin pitäisi mestata myös se yleisö, joka välittömästi nauroi. Ei tuossa videossa ollut havaittavissa mitään vaivaannuttavaa hiljaisuutta, jonka jälkeen olisi vähän naurettu myötätunnosta. Näinhän yleensä käy, jos joku kertoo huonon tai mauttoman vitsin. Tässä yleisön reaktio oli välitön.

Minä en jaksaisi tuollaisista vaatia Pekkarisen päätä pölkylle. Turhanpäiväistä höpinää.

Muistikatkosta tosin ihmettelen, ja se on tässä se suurempi juttu. Joko ukko on dementoitumassa tai sitten patologinen valehtelija.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Pekkarinen itse sanoo noita väitteitä ensin hävyttömiksi ja kiistä koskaan puhuttelevansa naista näin. Eli hän itse antaa merkityksen sanoilleen. Eli Pekkarinen arvostelee jyrkin sanoin ihan itseään.

Toinen asia, joka oli koko kirjoituksen taustalla, on se, miten muut ihmiset suhtautuvat joko vaikenemalla tai nauramalla tämänkaltaisiin puheisiin.

Lausunnon kohde on kiittänyt vihreitä tuesta asian tiimoilta, mutta on ymmärrettävää, että asian noustessa näin isoon mediahuomioon, hänkin mielummin vaikenee. Sama logiikka pätee myös koulu- ja työpaikkakiusaamiseen. Kiusattu yleensä vaikenee ja kieltää julkisesti asian, koska pelkää kiusaajien vain muuttuvan yhä aggessiivisemmiksi. Pekkarinen on ollut itse palkkaamassa kyseistä henkilöä nykyiseen tehtäväänsä, joten ei ole varmaan helppoa työskennellä sellaisessa taustayhteisössä, jossa asioista puhuminen tai vastaan sanominen johtaa ongelmiin ja painostukseen.

Tämän takia tarvitaan ulkopuolista väliintulemista.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Ei vaan hän sanoo Maia Fandin väittämät sanomiset hävyttömiksi. Videostahan se selviää, että totuus poikkesi Fandin väitteistä.

"Sen sijaan Pekkarinen kiisti jyrkästi, että hän olisi sanonut jo odottaneensa, milloin pääsisi koittamaan naispuhujan ”ryntäitä”. Näin tilannetta oli Keskisuomalaiselle kuvannut paikalla ollut vihreiden jyväskyläläinen naisvaltuutettu."
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/pekkarinen-oli-...

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä

Ainoo moka Pekkariselta oli kiistää sanomisensa kunnes nauhoite tuotiin esiin. Lapsellista itkeä harmittomasti lausuttua harmitonta sanaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos se olisi ainoa moka kukaan ei olisi puuttunut mihinkään.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tämä Touko Aallon blogimerkintä kertoo mielestäni erinomaisen hyvin vihreiden vapaamielisyydestä! Ja senkin parin viikon viiveellä! "Sotaoikeuden" kerran jo käsittelemänä?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Viive: Tapahtuneesta oli kulunut jo pari viikkoa. Sitten vihreät päättivät loukkaantua! Olisiko ollut se "sotaoikeus" näiden viikkojen aikana koolla?

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Keskisuomalaiseen oltiin asiasta yhteydessä samantien, mutta lehdellä kesti kaksi viikkoa tehdä asiasta uutinen. Voit kysyä viiveestä Keskisuomalaisen toimitukselta.

Oma tekstini liittyy Pekkarisen ristiriitaisiin puheisiin ja ajankohtaisen aiheen kommentointiin.

O. Taneli

Saakohan miehestä sanoa: harteikas, lihaksikas tms. miehisiä ominaisuuksia.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Yhteiskuntamme muovaajia?
Herrojen (Toivola, Aalto) jälki blogistanissa viittaa kyllä enemmän infantiiliin muovailuvahan kanssa tuherteluun.

Itse asiaan: ihan turha juttu.

Eila Jokimaa

Näitä vitsejä pitää aina viljellä ehdottomasti. "Saaks mää tulla sun palleja laittaan?" olisi varmaan naispolitiikon suuhun sopiva kysymys jossakin virallisessa tilaisuudessa, jossa sellaiseen mahdollisuus siunaantuisi. Kaikki toki nauraisivat myös tuolloin politiikon hienostuneelle huumorintajulle.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Sinnekös Jokimaa miehelle mikrofonin laittaisi?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Joni Wallen

Olihan tuo nyt melko härskiä, oli sitten mielikuvitusta tai ei. Tuohan nyt oli tuommoinen perus pelimiehen liike minun mielestäni, huumorillahan tuollainen tulee ottaa... Oliko sitten asiallista noin virallisessa tilanteessa kaikkien nähden ja vielä poliitikon toimesta, mene ja tiedä.

Käyttäjän ryyti kuva
jarmo ryyti

Mikä on Vihreiden De Gröna kanta ruotsinkieliseen vihapuheeseen?

Vasabladetin toimitus sallii väkivaltaan kehoittavan viestin artikkelikeskustelussaan.

Vasabladet:
"Kanske en spark där bak nånstans och hårt skulle göra gott åt denna man! För det andra skulle det vara roligt att sitta öga mot öga med honom och diskutera och då få reda på om han är lika tuff då, jag tror inte det!!

Bengt Rosengård 25.10.2011 kl 20:26

Jk. Viitataan Teuvo Hakkaraiseen.

Roni Huhta

Vai tälläinen pumpuliyhteiskunta.

Minun huumorilla taidan olla linnassa parin vuoden sisään, toivotaan toki että siinä vaiheessa kaikki vankilat on täynnä karkeaa huumoria harrastavaa porukkaa, siitä tulee niinkuin Disneylandia markkinoidaan "iloisin paikka maanpäällä".

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Roni Huhta, ...."iloisin paikka maanpäällä".

Ehdotan neuvostojen maan tyyliä - karkoitetaan maan pohjoisille alueille, meilläpäin tietenkin, ja miksei unioninkin näkökulmasta, Lappiin. Paikallinen väestö on jo valmiiksi potentiaalista huumorikriminaaliainesta.

Roni Huhta

Pidän tavastasi ajatella, kannatan sitä että nämä poliittisesti 'epä'korrektit Maurit ja muut joille huumori on liian tärkeä osa ihmisen olemusta tulevat tekemään pohjoisesta kulttuurin ja sivistyksen kehdon jossa Vihreiden sharia-laki ei päde. Uusi Sparta jopa etten sanoisi.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Homoavioliitto ei siis riitä, vaan myös kaikki huumori pitää kitkeä kanssakäymisestä, että vähemmistön edustajat eivät pahastu?

Sauli Liekari

Niin.. muistaakseni joku viher#¤#@@## kunnanvaltuutettu (Turusta?) oli jo kieltämässä lapsilta leluja...

Tämä vihreiden tyyli vetää huppu päähänsä, jolloin ei näe mitään eikä kuule mitään, mutta voi kuvitella kaiken olevan hyvin, tuntuu sairaammalta ja on pelottavampaa kuin seksuaalisesti poikkeavat ryhmät tai Pekkarinen, Halla-aho, Hakkarainen ja RKP yhteensä...

Kielletään autoilu tai vähintään rankaistaan vanhoja autoja... S**tana afrikkaan on nyt laivattu miljoonia vanhoja romuja, joilla neekeri huristelee onnellisena pitkin aavikkoa... maailma pelastuu..

Energiansäästölamput... Ei v**tu, mää en jaksa....

Touko Apajalahti

Ottamatta sen enempää kantaa kommenttisi asiallisuuteen tai energiansäästölamppujen asiallisuuteen muistuttaisin kuitenkin, että energiansäästölampuista päätti konservatiivienemmistöinen euroopan parlamentti.

Veikko Penttinen

Aikoihin on eletty, kun pitää puolustaa maalaisliittolaista, mutta nämä viherhörhöt alkavat olla jo vaarallisen lähellä fasismia, joten kukaan ei voi kohta olla vastenmielisempi kuin nämä hyväntahtoisuuttaan pursuavat kaiken kieltäjät. Huonoa huumoria ei voi yksinkertaisesti kieltää, silloin kielletään ihmisen perusoikeus olla sellainen kuin on. Samantien pitäisi kieltää tosikkomaisuus, joka merkitsisi kuoliniskua vihervasemmistolle ja ennen kaikkea kaikille femakoille.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

Komppaus Penttiselle. Erityisesti tämä kohta pysäytti:

" [---] nämä viherhörhöt alkavat olla jo vaarallisen lähellä fasismia, joten kukaan ei voi kohta olla vastenmielisempi kuin nämä hyväntahtoisuuttaan pursuavat kaiken kieltäjät. [---]"

Tästä olen 100 % samaa mieltä. Aalto & hengenheimolaiset alkavat todella lähestyä sitä rajaa, että he ovat aidosti vaarallisia yhteiskunnalle ja kanssaihmisille. Tämä blogisti-Aallon kyhäelmä on todella karmea, psykedeelinen ja pelottava; en ymmärrä, kuinka kukaan voi vakavissaan kirjoittaa moista tuubaa kuin mitä Aalto tässä on näppäimistöltään suoltanut.

Vapaasti blogistia mukaillen (ja hänen ajatustaan enemmän järjelliseksi ja todenmukaiseksi muuttaen):

Toivon, että niin miehet kuin naisetkin ympäri Suomea uskaltavat puuttua vastaaviin joka päivä tapahtuviin vihreiden fasistisiin purkauksiin ja hyökkäyksiin niin kotona, koulussa, työpaikoilla, urheiluseuroissa kuin bussipysäkeilläkin. Vaikenemisen aika on ohi. Sanokaamme kaikki yhdessä vihreille fasisteille: NYT RIITTÄÄ!

Touko Apajalahti

Mutta kommenttihan oli Pekkarisen itsensä mielestä törkeä ja hän kiisti alkuun, että moisia koskaan puhuisi?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Luulenpa vain, että Pekkarinen ei ensin muistanut koko tapahtumaa ja hätäännyksissään yritti "selitellä töppäystään". Pelkäsi kai, että hänestä tulee nyt typerien lehtiotsikoiden kuningas pitkäksi aikaa. Ja näinhän siinä taitaa käydä! (Mainittakoon etten ole keskustalainen)

Tämä nykyään koko kansaa tyhmistävä journalismi on vastenmielistä. Otsikoihin nostetaan pikkujuttuja pitkäksi aikaa ja tv-komentaattorit keskustelevat samasta aiheesta tuntitolkulla. Eikö meillä olisi mitään järkevämpiä asioita vedettäväksi eturintamaan? Ja jos ei ole, niin aletaan vaikka kertaamaan tunnettujen filosofien teoksia ja keskustellaan niistä...

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

En tiedä, miten ymmärrät fasismin, mutta omasta mielestäni hävyttömän puheen (Pekkarisen aivan oma määritelmä niille sanoille, joita hän käytti) sekä hänen puheiden ristiriitaisuuden osoittaminen ei ole fasismia.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mauri Pekkarisen reaktio oli tyypillinen kepulainen reaktio.

Jäädään kiinni jostain,- ja alkaa kova kiisteleminen.

Sitten tulee todistus. (Ylen tallenne.)

Jonka jälkeen mennään piiloon, median tavoittamattomiin.

Pekkarinen on tyypillinen kepuli-selittelijä, joka jäi kiinni (housut nilkoissa.) Kiisti aamulla, mutta kärähti itseteosta jo ennen lounasaikaa.

Jos tarkkoja ollaan, niin kysymys ei ole vitsistä, kuten persujen tomppeli Teuvo Hakkarainen selittelee sanomisiaan. Ja,- kuten kepulainen Mauri Pekkarinenkin selittelee sanomisiaan.

Pekkarinen pyysi julkisessa tilaisuudessa isoryntäistä naista "sermin taakse," ja sillä kuulijan kannalta ei ole kuin yksi merkitys,- ja se on seksuaalinen ehdotus isotissiselle naiselle.

Asiaa ymmärtämättömälle voi todeta, että ryntäät tarkoittavat tissejä tässä asiayhteydessä.

Tottakai ehdotus on humoristinen, mutta se on myöskin seksuaalinen.

Mauri (karvalakki) Pekkarinen syyllistyi seksuaaliseen häirintään.
Tilaisuus oli julkinen,,- ja se tekee Pekkarisesta ihan normaalin keskisuomalaisen pervo-pornomiehen.

...Ei kahta sanaa...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Entäs jos sermin taa meno olisi ollut kummankin kannalta miellyttävämpi vaihtoehto vain laittaa se mikrofoni paikalleen (ryntäiden tienoville sellainen naisilla taidetaan laittaa niin kuin miehilläkin).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Jaan Torukas

Taitaa tosiaan olla valtakunnassa kaikki hyvin, koska on aikaa ja tahtoa ihan kansanedustajienkin ryhtyä puimaan tuollaisia jokapäiväisiä asioita. Homma on vallan, kuten Pekkarinen sanoikin; siis yleisön vaatimaa tilannekomiikkaa. Ja yleisössä oli ihan valtaenemmistö naisia. Tosin sinne oli luikerrellut myös Vihreän Liikkeen naisia, joilla aina on palava ja polttava tarve juuri tällaisia ilmiantoja vaania, ja ryhtyä oikeusjuttua tämän tyyppisistä asioista laatimaan. En olisi ollenkaan ihmeissäni, vaikka Pekkarisesta olisi Ilmanille ja Bideelle jo kanteluita tehty?

Mitä taas tulee kansanedustaja Jani Tapolan sanomisiin asian johdosta, niin pitää muistaa siinäkin pari asiaa. Ensinnäkin hän on homoseksuaalis-taustainen, joten hänellä ei ole välttämättä ollenkaan oikeata kuvaa tuollaisesta miehen ja naisen välisestä kujeilusta. Tässä päteekin vanha suomalainen sananlasku; siis se että ”suutari pysyköön lestissään”. Ja toiseksi hän on afrikkalais-taustainen, joten hänellä ei välttämättä vieläkään ole tarpeeksi tottumusta suomalaisesta elämänmenosta ja sen tapapiirteistä? Siis siitä huolimatta, että hän merkittävän kauan jo Suomessa on asunutkin. Summa summarum; paljon melua tyhjästä ja etenkin tyhjät tynnyrit kolisevat eniten.

Käyttäjän Json kuva
Jani Jansson

Tässä olisi Pekkariselle hyvä paikka lähteä peesaamaan ja kerätä pointsit. Hän voisi myöntää nuo kirjainten kohdat ja sen, että käyttäytymismallit ovat vuosikymmenten kuluessa vaikuttaneet itse kuhunkin niin, että sellainen puhe, joka jotakuta joskus saattaa loukata on osa rakenteellista tasa-arvohaastetta. Tai jotain muuta sellaista.

Olisi mahtava sauma tulla ulos keski-ikäisen heteromiehen kaapista ja myöntää olevansa sellainen. Varsinkin kun tämä kyseinen episodi ei varmaankaan ketään oikeasti haitannut. Moni äänestäjä olisi nauranut mukana. "Ei kannata rynnätä suinpäin vitsailemaan!" -teemalla Pekkarinen voisi haalia hyvän imagopotin tasa-arvon puolestapuhujana. Asioiden kieltäminen ja väistely on kepun piireissä jo niin nähty. Ihan vaan vinkkinä Maurille. :)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Tosiaan hyvin on maassa asiat, kun tämänkaltainen asia saa kansanedustajiakin asiaan puuttumaan.

On kuulemma kunnanhallituksissa iso keskustelu jostain vc-paperin
hinnasta, kun miljoonien hankkeet menevät läpihuutojuttuina. Liekö
tässä samasta asiasta kysymys, että päättäjien taso riittää tämänkaltaisten asioitten käsittelyyn, mutta oikeat asiat ylittävät
käsityskyvyn.

Vähän samaa tämä kuin tuo meteli vihapuheista. Asia , josta kymmenen
vuotta sitten ei kukaan olisi mitään sanonut, on nyt etusivun asia.

Ei maan asiat kohene, jostain ryntäistä puhumalla. Asiaa päättäjät!

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Tuntuu siltä, että vihreät ovat erehtyneet kepun presidenttiehdokkaasta. Heidän presidenttiehdokkaansa on Paavo Väyrynen, ei Mauri Pekkarinen.

Jouni Haimi

Vihreä rimanalitus taas....

Tuomas Taivasaho

Miehet ja naiset ovat Suomessa niin tasa-arvoisia, että Vihreiden naisten on jo aika alkaa sietämään minkä mieskin. Tasa-arvo on vietävä loppuun asti.

Roni Huhta

Anteeksi, mutta olin juuri pissillä kun tämänkaltainen ajatusryöppy tuli aivojeni käsiteltäväksi.

Se miten Suomalaisen huumorikulttuurin alaisena tämä dialogi olisi tullut asetusten mukaisesti käytyä, olisi mielestäni heijastanut enemmän seuraavanlainen vuoropuhelu:

Mauri, "pitäisikö meidän mennä tuonne sermin taakse?"

Kristina, "anteeksi Mauri, mutta pussisi tarvisivat kipeästi elvytyspaketin, jotta niillä pölyhuiskilla pystyisi mihinkään"

Mauri, "sinun lompsastasi sellaisia talousnäkymiä tuskin löytynee jolla tämä 'tukipaketti' saataisiin pidettyä kasassa 'elvytyksen loppuun', hyvää päivänjatkoa teille"

Mutta Suomenruotsalaisten kanssahan ei neuvotella huumorista tai säätiöiden verohelpotuksista.

Käyttäjän TommX kuva
Tomm Jakob

Vihreillä on aina kova hinku olla poliittisesti korrekteja. Vastikään Vihreät syyttivät omaansa vihapuheesta, nyt kepulia seksuaalisesta häirinästä. Kaikki jotka ovat nähneet nauhan Pekkarisen kommenteista, ymmärtävät asian luonteen. Joidenkin feminismillä aivopestyjen mielestä tietenkään huumorissa ei saa viitata lainkaan seksuaalisuuteen, eikä varsinkaan naisten seksuaalisuuten, eikä varsinkaan jos lausahdukset tulevat miehen suusta.

Oletko Touko Aalto todellakin sitä mieltä, että tästä asiasta kannattaa lyödä Pekkarista? On aivan naurettavaa, että joku herkkähipiäinen muka loukkaantuu, jos jotakin tälläista sanotaan. Näin puhutaan. Tällaista puhetta on ollut tuvassa iät ajat. Jos joku siitä loukkaantuu, on vika loukkaantujassa.

Ainoa asia mistä kannattaa keskustella, on Pekkarisen taipumus valehteluun. Tosin tässä tapauksessa sekin voidaan kuitata hätäpaskaksi, toisin kuin aiemmat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Nauhoitteen ko. tilanteesta ja sanailusta TV-uutisista katsoneena ei voi muuta sanoa kuin että kärpäsestä on tekemällä tehty (vihreä) härkänen.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Vihreiden logiikkaa "Vaikka kukaan asianosaisista ei loukkaantunutkaan niin se johtuu siitä että he eivät ymmärrä että heidän kuuluu loukkaantua koska mekin loukkaannuimme!"

On hyvä että Vihreät ovat täällä kertomassa meille idiooteille mistä kaikesta pitää loukkaantua, muuten ehkä unohtaisisimme olla naama happamalla kaiken aikaa ja ehkä joskus nauttisimmekin elämästä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onko Suomen maassa kaikilla vihreillä järjen ja huumorintajun valo sammumassa yhtaikaa?

Harri Rautiainen

"Onko Suomen maassa kaikilla vihreillä järjen ja huumorintajun valo sammumassa yhtaikaa?"

Ne eivät ole erillisiä asioita.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

"Onko Suomen maassa kaikilla vihreillä järjen ja huumorintajun valo sammumassa yhtaikaa?"

Touché!

"Ne eivät ole erillisiä asioita."

Totta tämäkin.

j.olavi heikkinen

"""E) Toivon, että niin miehet kuin naisetkin ympäri Suomea puuttuvat vastaaviin joka päivä tapahtuviin epäkohtiin, niin kotona, koulussa, työpaikoilla, urheiluseuroissa kuin bussipysäkeilläkin. Vaikenemisen aika on ohi.""

- http://www.tasa-arvo.fi/syrjinta/hairinta/lopettam...

http://www.sak.fi/suomi/tyossa.jsp?lang=fi&locatio...

koti ja siellä käyttäytyminen kuuluvat yksityiselämän piiriin, joten siellä ei ulkopuolisten kannata vaivautua häiriintyä. toki kodinkin piirissä pätevät mm. kunnianloukkaussäädökset.

Käyttäjän ekmanheikki kuva
Heikki Ekman

Kenties turhan iso poru nousi tästä aiheesta. Onhan Mauria haukuttu peruukki-Pekkariseksi, Martti Ahtisaarta pilkattiin aikoinaan ja Timo Soininkin ulkonäöstä on heitetty läppää ja moni muu vastaava on joutunut kyseenalaisen herjan kohteeksi. Vastaavista tapauksista ei kuitenkaan ole noussut tällaista kohua. Lähinnä tuollaisille Pekkarisen läpille voisi haukotella, eikä heti vetää hernettä nenään, tai sitten tuomitaan samalla tavalla Timo Soiniin ja muihin henkilöihin kohdistuneet läpät tasa-arvoisesti.

Heikki Ojala

Miksi ihmeessä tilannekoomikko Mauri valehteli selvässä asiassa vaikka täytyi tietää jopa YLE:n tallentaneen tapauksen.

Tapausta lieventää minusta paljon se että mikrofonin asettelu ryntäisiin ja siitä puhjennut sanailu tapahtui kaikkien kuullen ja nähden. Valitettavasti myös Vihreä Nainen kuuli ja katsoi tilaisuutensa moraalisäteilijänä tulleen. Ymmärrän toki että kaksin tuollainen vihjailu ei ole koskaan sopivaa ja voi tuntua ikävältä, olkoonkin kuin hölmöä setämieheltä.

Älä ikinä auta missään ketään ja älä koskaan huomioi naista naisena, on tämän tapauksen opetukset. Kyllä kansa oppii.

Timo Bergman

Niin sanottuna suvaitsevaisena vihervasemmistolaisena itseäni myötähävettää ihan pirusti tuollainen höpsötys. Vuosia on kulunut ja olen nähnyt vastaavaa kukkahattuilua (sic) lähinnä hommafoorumilaisten kirjoittamissa kuvitelmissa, mutta ilmeisesti teitä sitten on oikeastikin olemassa. Ainakin yksi. Onneksi poikkeus vahvistaa säännön.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

Bergman:

"[---] Vuosia on kulunut ja olen nähnyt vastaavaa kukkahattuilua (sic) lähinnä hommafoorumilaisten kirjoittamissa kuvitelmissa, mutta ilmeisesti teitä sitten on oikeastikin olemassa. Ainakin yksi. Onneksi poikkeus vahvistaa säännön."

Huuuh, kun olisikin vain yksi...

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ei ole mitään perusteltua syytä olettaa hommaforumilaisten kirjoitelmia ns. kukkahatuista kuvitelmiksi; kyllä näitä blogisti Aaltoja ja hänen hengenheimolaisiaan ihan oikeasti on, ja aika hitosti enemmän kuin vain yksi.

Vai että poikkeus vahvistaa säännön...hmm. Minä kyllä sanoisin, että Aalto & hengenheimolaiset ovat juurikin se sääntö ja Sinä Bergman vaikutat olevan se poikkeus...

Tai ehkä Bergman ei vain vielä ole löytänyt sitä oikeaa ja todellista suvaitsevaista vihervasemmistolaisuutta, mitä Aalto & co. edustavat ;)? (Tuo viimeisin lause oli siis vitsi.)

Käyttäjän Pshemeikka kuva
Juha Nevalainen

Mauri olisi toiminut oikein jos olisi viritellyt mikrofonia ihan vaan hiljaa ja vaivautuneen näköisesti. Korrektia olisi tietenkin ollut kääntää katse toisaalle jottei tulisi käsitystä, että Mauri päästelee "merkitseviä" katseita pitkin etumusta.

Mielestäni Toukon huoliteltu parta on myös aika seksistinen. Touko ei ole ottanut huomioon sitä, ettei hänen kaikki aatesisarensa voi sellaista kasvattaa. Patriarkaatin huonosti piilotettu symboli.

Käyttäjän hannaluukkonen kuva
Hanna Luukkonen

”Fandin mukaan Pekkarinen sanoi odottaneensa, milloin pääsisi koittamaan (Kristiina) Wikbergin "ryntäitä".”

Tätä kohtaa/kommenttia en itse löydä tuolta tallenteelta. Joten ei ihme jos Pekkarinen kiistää näin sanoneensa. Pekkarisen humoristisista heitoista on Maia Fandin taholta tarkoitushakuisesti yhdistelty jotain, mitä Pekkarinen ei ole todellisuudessa edes sanonut.

Yleisön edessä puhuminen on jännittävä tilaisuus myös kokeneille puhujille. On takuuvarmasti noloa, kun yleisöstä kesken puheen tulee tieto, ettei puhujan ääni kuulu saliin. Pekkarinen osoittaa mielestäni herrasmiesmäisyyttä ja tilannetajua kääntäessään huomion hetkeksi huumorin avulla itseensä mennessään puhujan avuksi korjaamaan mikrofonia.

Todellisen seksuaalisen häirinnän uhrien halveksuntaa tällainen merkitysten jakelu ihmisten sanomisille jälkeenpäin omien poliittisten tarkoitusperien vuoksi. Eikä kovin kunnioittavaa asianosaista naispuhujaa kohtaan nostaa häntä julkisuuteen asian tiimoilta, kun hän ei itse tätä huomiota toivo eikä koe tilanteen olleen loukkaava tms.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Pekkarinen osoittaa mielestäni herrasmiesmäisyyttä ja tilannetajua kääntäessään huomion hetkeksi huumorin avulla itseensä mennessään puhujan avuksi korjaamaan mikrofonia."

Sekä

"Eikä kovin kunnioittavaa asianosaista naispuhujaa kohtaan nostaa häntä julkisuuteen asian tiimoilta"

Erittäin hyviä huomiota molemmat. Vuosikausia ministeritason tulkkina monessa tilaisuudessa puhujan kanssa vieretysten esiintyneenä, koen tilanteen juuri sellaisena kuin kuvasit, huumori on oiva keino keventää "nolo" tilanne ja Pekkarinen osoitti kokeneena esiintyjänä herkkää tilannetajua.

Teppo Nygren

Jokainen näki millainen tilanne oli todellisuudessa ja Pekkarisen vitsailuhan kohdistui ihmisten mielikuvitukseen, eikä todellisuuteen.

Heikki Ojala

jep, Mato Valtosen sanoin "paheksuu omaa kusemistaankin"

Käyttäjän Viljamikinnunen kuva
Viljami Kinnunen

Olisikohan Maia Fandi nostanut vastaavan julkisen kanteen jos sinä, Touko Aalto, olisit sattunut möläyttämään vastaava kommentin?
Olen oikeasti aika varma että et moisia suusta päästäisi, mutta tuli vain väkisin ajatusleikkinä mieleen.

Pekkarisen kommentti on toki tökerö, mutta tarkoitusperältää mielestäni vilpitön vaivautuneen tilanteen laukaiseminen, kuten yleisökin näyttäisi sen ottavan. Melkoista, jos tästä pitää meteliä nostaa.

Onnekkaasti sentään Pekkarisen valheet peittoavat jupakan alkuperän. Hakkaraisen ym. ehkä karkeat, mutta esittäjänsä mielipiteet hyvin esiin tuovat lausunnot jäävät törkeydessä (mutta eivät mediatilassa tai kauhisteluissa) kauas taakse (ammatti)poliitikkojen jatkuvasta suorasta tai epäsuorasta valehtelusta.

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Olen pitänyt uskonnollisia fundamentalisteja vaarallisimpina vaikuttajina tässä yhteiskunnassa, koska he aloittavat aivopesun jo lapsille, jopa valtion siunauksella, sekä heidän arvosteluaan estetään uskonrauha-lailla, vaikka sen pitäisi koskea vain uskonnollisia menoja.

Joudun vaihtamaan mielipidettäni, mikäli vihreiden fasismi todella on tätä luokkaa. Olen pitänyt vihervasemmistoa aina lähinnä huonona vitsinä, nähtävästi kysymyksessä on kuitenkin vaarallinen, fundamentalistinen, oikeassa olijoiden valittu kansa.

Niinistöllä on kovempi työ kuin Soinilla pitää nämä päänsisäisiään suolikaasuja päästelevät "suvaitsevaiset" kurissa ja piilossa.

Ketkä kantelivat H-a:n kirjoituksesta? Vihreät! Siis uskonrauhanrikkomisesta!! Taistelevat lapsimorsiammien ja sensuurin puolesta. Kuvottavaa ja näytelmä jatkuu, ja jatkuu..Liberaaleja, saatikka suvaitsevaisia, ette ole koskaan olleetkaan. Stasin(perustajanne) henkinen perintö ja tavoitteet on sitävastoin näkyvissä.
Vähemmistöjen puolustaminen ei tarkoita arvojen hylkäämistä, eikä se ole arvo sinänsä. Vai koetko kauhean tärkeäksi puolustaa Etelä-Afrikan valkoista vähemmistöä? Ai, niin totta kai, samoilla argumenteilla kuin suomenruotsalaisia täällä.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola

Pulkki:

"[---] Joudun vaihtamaan mielipidettäni, mikäli vihreiden fasismi todella on tätä luokkaa. Olen pitänyt vihervasemmistoa aina lähinnä huonona vitsinä, nähtävästi kysymyksessä on kuitenkin vaarallinen, fundamentalistinen, oikeassa olijoiden valittu kansa. [---]"

Tässä olemme minun mielestäni asian ytimessä; itse olen ollut vihreiden suhteen samassa käsityksessä jo pari vuotta. (Tosin kyllä tämä Aallon blogi siitä huolimatta tuli jossain määrin yllätyksenä; en arvannut järjettömyyden ja fasistisuuden (lue: vaarallisuuden) olevan aivan näin pitkällä.)

Jouni Hölttä

Vihreät ovat vaarallisempia yhteiskunnan mädättäjiä kuin aikoinaan kommarit. Jotka halusi tänne kommunismin, mutta asia vesittyi omaan madottomuuteensa. Se myyräntyö mitä vihreät tekee on verhotttu muka "kaikeksi hyväksi", mutta pohjimmiltaan fasismia. Tuhon tie.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

Voi luoja minkälaista ahdasmielistä puritanismia, tuohan muistuttaa kommunistista puoluetta 70 luvulla.
Paheksuivat silloin miten Akku Ankassa esitettiin housuttomia ankkoja.
Suomi pääsi silloin ja sen ansiosta maailman kartalla.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Kemin kirjasto kielsi tuolloin Akut - jos oikein muistan.

Aira Joki

Sanotaan näin että mielestäni Pekkarisen käytöksestä nousi turha kohu, ihan hyvää ja harmitontahan tuo nyt oli. Läppää aikuisten kesken.
Mutta Aalto kirjoittaa kyllä tärkeästä asiasta ja tätä ahdistelua on paljon.
En kerro nimiä mutta ystäväni koki todella itsepintaista ahdistelua kuun alussa erään hyvin tunnetun suomalaisen poliitikon taholta puolivirallisessa työyhteisön illanvietossa ulkomailla. Käsi laskeutui ystävättäreni reidelle illallisella neljä kertaa. Kerran ystävättäreni nosti ko. poliitikon käden takaisin tuolinnojalle mutta se ei auttanut. Ahdistelija oli kuningas Alkon vaikutuksen alainen. Kun on kauan politiikan keskiössä tulee harhakuvia omasta kaikkivoipaisuudesta. Anteeksipyyntöä ei ko. henkilö ole tähänkään mennessä käsittääkseni esittänyt:(

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Pekkarisen olisi pitänyt pitkän linjan politiikkona ymmärtää olla auttamatta mikrofonin kanssa ongelmissa olleen kuntaliiton naisjohtajaa tai käyttää sanaa maitorauhaset.

Tämä tapahtumat saattavat uuteen valoon erään tapauksen, jossa eräs naispoliitikko pyysi saada minun mikrofonia. Mitähän se tarkoitti?

Seksuaalista ahdistelua tapahtuu varmasti ja sellaiseen tulee puuttua. Pekkarisen tapaus ei ole todiste ahdistelusta vaan eriskummallisessta yhteiskunnallisesta ilmiöstä.

Aamulehti

"Kristina Wikberg kertoo lehdelle, että asia ei vaadi julkista keskustelua.

– En kokenut tilannetta loukkaavana"

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Nattaset olisi ollut hyvä, mutta se olisi varmaan loukannut sodankyläläisiä.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Ihan vakavasti Touko Aalto ja muut vihreät nuoret, mihin on kadonnut vallanlumouksellisen muutosvoiman palo, kansalaistottelemattomuus ja terve nuorison kapina? Syöttivätkö 70-luvun radikaalit vanhempanne teille liikaa vapaata seksipullaa?

Tehän paasaatte kuin stagna-ajan amerikkalaiset tiukkapipot ja kukkahatut. Vaaditte kouluihin rukoushuoneita jonkun pimeälle keskiajalle jämähtäneen uskonnon harjoittamiseksi. Ja selitätte konservatisminne ihmisoikeuksilla!
Yritätte näemmä ihan tosissaan soveltaa Orwellin visioita omine sukupuolineutraaleine virityksineen ihmiskunnan kahlitsemiseksi.

Anu Palosaari

Voi höpsistä. Politiikka on täynnä tuota, ja jos sitä ei kestä, on ehkä parempi väistyä syrjään.
minä kysyn: kuinka moni nainen, joka ei tuollaisia kommentteja enää saa, niitä haluaisi.
Ja se "tuki" mitä tällaisille puheille annetaan, kuuluvat näissä tapauksissa normaalin tilannekomiikan tiliin.
Kyllä vaikenemisen ajat ovat meillä vasta edessä, jos vihreät naiset pääsevät määrittelemään sen mitä saa sanoa, kenelle, ja missä.
Ja huom! Olen itse ollut joskus Vihreä Nainen, joten tiedän tasan tarkkaan, mitä siellä ajatellaan ja touhutaan, ja miten nokka missäkin kaarteessa asetellaan.
Ja seksuaalinen ahdistelu on asia erikseen, se kuuluu poliisille.
Mutta tällaiset: jos tällainen hirveästi kohdetta surettaa , kannattaa pamauttaa takaisin.
Ei se sen vaikeampaa ole.

Kaisa Pispala

Odotan keskustalta julkista anteeksipyyntöä kaikilta naisilta, joihin näyttää kuuluvan myös Touko Aalto, sekä lisäksi Kiviniemeltä lausuntoa että keskusta ei ole ahdistelijoiden puolue.

Sami Nilainen

Täytyy kyllä vihreän puolueen jäsenenä jälleen kokea myötähäpeää tästä mielensäpahoittajien puolueesta. Edelliskerrasta ei ole kovin kauan.

Jospa keskittyisimme välillä todellisiin ongelmiin?

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Kuule, kyllä siitä voi erota ja muutenkin parantaa tapansa :)

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Jos kokee, että "pitäisikö mennä sermin taakse" oli seksuaalisesti latautunut lausahdus niin kannattaa tutkiskella omaa seksuaalisuuttaan yhdessä vaikkapa seksuaaliterapeutin kanssa.

Totta kai Pekkarinen nyt pahoittelee ja sanoo käyttäytyneensä huonosti. Se on paras tapa pistää piste tällä asialle.

Voisivatko ne, jotka kokevat Pekkarisen käyttäytyneen "halventavan seksuaalisesti" kertoa mikä olisi sopiva sanktio tästä tapahtuneesta.

Käyttäjän birgi kuva
Birgitta Vuorela

Heippa!
Suomi on maailma sekstistisin maa kaiketikin. Kaikista seksimuodoista on hyväksyttävää kirjoittaa ja puhua, mutten ole tässä maassa nähnyt vielä puhuttavan varsinaisesta seksistä eläimien kanssa. Ulkomisissa filmeissäkin viittaillaan jo selvästi tähänkin seksimuotoon.
Kaikki ihmisten väliset kontaktit siis täidetaan mediassa nähdä aina seksistisinä, vai kuinka.
Maassa on myöskin erittäin kehittynyt psykologinen ja fysiologinen sekä sosiaalinen käsitteistä ihmisen kokonaisuudesta. Kai ihminen nyt vähän monipuolisempi henkisestikin on.
Kyseinen arvostettu poliitikko ei ole itse välttämättä edes ajatellut seksistisesti, vasta media ja jotkut tosinaiset ovat muuntaneet asian seksiksi. Jos henkilö JOUTUU NÄPELTÄMÄÄN RYNTÄIDEN PÄÄLLE TOISTA sukupuolta olevalle henkilölle kiinnitystä, on kai siinä jollain tavalla saatava toiselta hyväksyntä toimenpiteelle?! Ihailen tätä sanailua, koska se ei ole ollut tyly vaan leikkimielisen ystävällinen: muutenhan kiinnitys olisi pitänyt tehdä kulisseissa eikä yleisön nähden.
Olemmeko me Suomessa aivan jo hukattu ihminen ja ihmisyys! Kauanko me jaksamme lukea tälläista moskaa ja painiskella vakavien ongelmien kanssa suuressa joukossa perheitä?

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Jos Vihreät haluavat profiloitua vöyhkäämällä Pekkarisen lapsuksesta, niin kovin vakavasti ei teitä voi jatkossa ottaa. Pekkariselta puuttui kieltämättä tilannetajua, mutta niin sitä puuttuu Maia Fandiltakin, kun jaksaa pitää tämän tason jutusta aivan suhteetonta älämölyä. Hänen henkilökohtainen osuutensa keskisuomalaisen median "painostamisessa" on ollut tapauksen julkituonnissa merkittävää. Kukapa ei joskus möläyttelisi sopimattomia ilman sen syvempää merkitystä. Vähemmän tosikko antaisi mennä moiset kömmähdykset toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos eikä leimaisi samaan syssyyn koko miessukupuolta.

Vihreillä olisi vielä runsaasti petrattavaa esim. Jyväskylän kunnan asioiden hoidossa. Paljon kyseenalaista on tapahtunut esim. lain velvoittaman palvelutason puuttumisessa, hulvattomissa konsulttipalkkioissa, kaavoituksessa, palvelujen yksityistämisessa(palveluseteissä) jne. jne. Kannattaisiko kuitenkin näille kysymyksille tehdä ensin jotain?

Mainitun videopätkän perusteella en olisi vielä leimaamassa Mauri Pekkarista sovinistiksi saati sitten naisten ahdistelijaksi.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

HOH-HOIJAA. Ja sitten ne vielä ihmettelevät miksi suomalainen mies ei puhu eikä pukahda. Parasta onkin pitää suu kiinni, sillä kaikkea mitä sanot käytetään tavalla tai toisella sinua vastaan ennemmin tai myöhemmin...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Miten olisi, jos vaihtaisit tyyliä? Uusi Suomi on vanha ja arvostettu julkaisu.

timo hosia

Tämä NytSeSanoNoin-Leikki on hörhöeliitin uusi suosikki. Kun ei muuta kontrolloitavaa enää ole niin kontrolloidaan sitten sitä mitä ihmiset puhuvat. Mitä seuraavaksi, kriminalisoidaan kiroilu?

Käyttäjän PoacherEd kuva
Atte Mäkinen

Touko Aalto, menetit poliittisen uskottavuutesi(tolkun ihmisten silmissä) lopullisesti viimeistään ryhtyessäsi Tanssi-Janin eduskunta-avustajaksi. Tämä tyhjästä vouhkaaminen tuskin auttaa asiaa. Katsoin videon, Maukkahan vitsailee ihan sovinnaiseen tapaan.

Muille kommentoijille sen verran, että Jyväskylässä vihervassarius on huolestuttavassa nousussa, etenkin yliopistopiireissä nuoret elämää kokemattomat ihmiset aivopestään tuoreeltaan kaikenmaailman propagandatilaisuuksilla ja tapahtumilla(bileillä, kasvisruokatarjonnalla jne), fiksut ja filmaattiset toukoaallot käyttävät lukiosta putkahtavia potentiaalisia kettutyttöjä häpeilemättä hyväksi. Nuoren ihmisen erehtyminen on ymmärrettävää.

Juuri menestys yliopistolla nuorten aikuisten keskuudessa on taannut tällekin Touko Aallolle äänestäjäpohjan ja mahdollistanut kunnanhallituksen jne. Veikkaan että herra on ennepitkää menossa eduskuntaankin(sai viime vaaleissa PALJON ääniä) vaikka jokainen aivosolu sotii ajatusta vastaan. Muualla maan yliopistoissa ei käsittääkseni ole samanlaista trendiä? Miten pelastaa tämä kaunis kaupunki, vai tukehtuuko viherfasismi aikanaan omaan mahdottomuuteensa?

Janne Kotilainen

Noh kyllä se tiedettiin että Vihreillä ei ole huumorintajua...

Tuula Saskia

Tervehdys Pekkariselle.

Herra Isä, miten hölmöjä riittääkin.
Älä murehdu.

T Lintula

Täällä on moni nainen jo ehtinyt kommentoida.

Mistä näitä ammattiloukkaantujia oikein sikiää? Oikeaan sovinismiin, ahdistelemiseen ja naisvastaisuuteen pitää puuttua, mutta tämä tapaus ei ole mikään näistä.

Tämä oli pelkkä tilanteeseen sopiva kevennys.

Opetelkaa vihreät puuttumaan oikeisiin ongelmiin.

Toimituksen poiminnat