Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Poliittiset sotahuudot tavoittivat katujoukot

  • Sama aate, eri seurat, yhtä kaikki.
    Sama aate, eri seurat, yhtä kaikki.

Kansanedustaja Olli Immosen poliittiset sotahuudot tavoittivat tänään katujoukot kotikaupungissani Jyväskylässä. Oulussa sama jengi puolestaan partioi kadulla. 

 

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on todennut, että Immosen monikulttuurisuutta käsittelevät lausunnot olivat linjassa perussuomalaisten maahanmuuttolinjan kanssa, mutta tuon linjan paketointi olisi voinut olla onnistuneempaa. Eli perussuomalaisille Immosen linja ei ole ongelma, ainoastaan retoriikka. Toivon Slunga-Poutsalolta selkeäsanaista korjausta, jos olen ymmärtänyt asian väärin eri uutislähteistä. 

 

Yksi eristetty Immonen ei ole ongelma, mutta ulkoministerin johtaman hallituspuolueen linja on ongelma.  

 

Koska äärioikeisto pitää vihervasemmistona kaikkia muita paitsi perussuomalaisten nuivaa siipeä, koko Suomen poliittisen kentän tulee toimia yhdessä äärioikeistoa ja rasismia vastaan.

 

Nyt tarvitaan poliittista johtajuutta ja vetoan pääministeri Juha Sipilään.

 

Arvoisa pääministeri, totesitte twitterissä 26.7.2015 seuraavaa: 

"En voi hyväksyä Immosen kirjoituksia. Haluan kehittää Suomea avoimena, kansainvälisenä, kieliltään ja kulttuuriltaan rikkaana maana."

 

Kuten todettua, kyseessä ei ole Immosen yksityisajattelu vaan Immosen yksityisretoriikka. Jos todella tarkoittatte sitä, mitä yllä linjaatte, odotan teiltä johtajuutta ja toimenpiteitä.

Johtajuudella ja toimenpiteellä tarkoitan sitä, että vaaditte joko perussuomalaisia erottamaan äärioikeistolaisen siipensä ja muuttamaan tuon siiven sanelemaa maahanmuuttopoliittista linjaa tai heivaatte perussuomalaiset pois hallituksesta, järjestetätte uudet hallitusneuvottelut tai tarvittaessa vaikka uudet vaalit. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (81 kommenttia)

Niko Sillanpää

No nyt kyllä Toukolla jopo keulii hieman liikaa.

Sipilä ei voi vaatia mitään muuta kuin omaa puoluettaan erottamaan jäseniään. Sellaiselle vaatimukselle naurettaisiin (oikeutetusti) päin naamaa.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Hallitusta sitoo hallitusohjelma. Jos hallituspuolueen jäsenten linjat rikkovat räikeästi hallituksen linjaa, hallituspuolue voi päättää lähteä hallituksesta tai erottaa ääriainekset. Ei tämä ole sen kummallisempaa.

Niko Sillanpää

Sitten Keskusta ja Sipilä itse lähtevät hallituksesta, jos niin näkevät, ja jäljelle jääneet etsivät uutta hallituskoalitiota tai jatkavat vähemmistöhallituksena. Hallituksesta ei erottaa koalitiokumppania, voi vain erota itse. Niin yksinkertaista se on.

Ja mitä tulee hallitusohjelmaan, se toteutuu uudessa lainsäädännössä eli äänestyksissä, ei siinä, miltä jostakusta tuntuu.

Käyttäjän BennyAlexanderTulirinta kuva
Benny Tulirinta Vastaus kommenttiin #4

Ei pidä paikkaansa. Pääministerillä eli hallitustunnustelijan puolueen edustajana Sipilällä on tässä johtovaltikka kädessään.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #9

Eli mielestäsi pääministeri voi erottaa hallituksesta puolueita? Millä mekanismilla ajattelit tämän tapahtuvan?

Suomessa on jo nimitetty hallitus, ei ole enää hallitustunnustelijaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #10

Niko, aivan turhaan yrität, sillä menossa on vasemmistopuolueiden poliittinen peli. Oletkos huomnnut onko esimerkiksi vihreät sanoutuneet irti tai edes millään tavoin paheksuneet puolueensa uuden kansanedustajan mielenosoitustilaisuudessa pitämää puheenvuoroa, jossa käytettiin vähemmän asiallista kieltä sekä esiintymistapaa, jota on odotettu ainakin Immoselta ymmärtääkseni. Eikä ole muuten mediatkaan paheksuneet tilaisuuden antia siten kuin olisi luullut ja toivonut.

http://www.nelonen.fi/uutiset/videot-ja-uutislahet...

Kaikkein suurin kiihko nousi Immosen käyttämästä sanasta Taistelu, jota samaa sanaa on politiikan retoriikassa käytetty täälläkin useissa blogikirjoituksissa. Viimeisin eilen. Itse pidän tällaista ajojahtia kaksinaismoralistisena, joka perustuu pelkästään polittiseen peliin. Oppositioon joutuneet tai päässeet, ihan miten vain kukin haluaa asian käsittä, ovat huomanneet etteivät voikaan enää saada omia aatteeseen perustuvia vaatimuksiaan noin vain läpi, niin tämä on sitten keino jolla yritetään saada aikaan maahamme sekasortoinen tilanne. Aivan kuin ei riittävän huono taloustilanne yksin riittäisi ja paneutuisivat vasemmistopuolueetkin talouden hoitoon liittyviin kysymyksiin. Mutta ei.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen Vastaus kommenttiin #36

Melkoista puhetta kyllä. Aina on oikeus syyttää toisia. Toiset vaan tuntuvat olevan muiden yläpuolella. Onneksi edustajat valitaan kuitenkin vaaleilla eikä median toimesta :)

Käyttäjän LassePeltonen kuva
Lasse Peltonen

Pitäisi tämä Toukolle riittää, eikö vain?

"Olli Immonen
4 t · Muokattu ·
Koska poliittisilla vastustajillani tuntuu olevan nyt kova tarve kytkeä minut tavalla tai toisella mukaan tämän päivän ikäviin Jyväskylän väkivaltaisuuksiin, haluan tehdä selväksi pari asiaa. Kuten olen jo aikaisemmin muutama päivä sitten Suomen Uutisten haastattelussa todennut, en hyväksy väkivaltaa missään muodossa. Suomen parlamentin jäsenenä taistelen tavoitteideni puolesta aina ja vain poliittisin keinoin, demokraattista tietä. Haluan kannustaa myös kaikkia muita yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneita toimimaan samoin. Henkilökohtaisesti olen kulkenut parlamentaarista polkua johdonmukaisesti jo vuosien ajan ja samalla polulla aion jatkaa myös tästä eteenpäin. Aion jatkossa kiinnittää huomiota siihen, etten omalla toiminnallani myöskään synnytä minkäänlaisia väärin tulkittavissa olevia mielikuvia, jotka voisivat saattaa edellä kertomani asiat kyseenalaiseen valoon. Yritetään nyt viimein ymmärtää toisiamme ja edetä rakentavassa hengessä kohti uusia haasteita, joita tämäkin vaalikausi pitää kovasti sisällään."

https://www.facebook.com/olli.immonen.3/posts/1015...

Tästä voit lähteä lukemaan uusia ajatuksia ja kenties oppimaankin uutta:

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1438314861401

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #32

Tästäkin voi lähteä lukemaan ja syventämään ajatuksia:
http://www.hs.fi/kotimaa/a1438479057330
http://www.hs.fi/sunnuntai/a1423203492384

Immonenkaan ei tunnu olevan aivan toivoton oppija. Jos olisin hänen asemassaan, en tosin tyytyisi facebook-päivitykseen vaan laatisin myös tiedotteen ja (vähentäisin siinä retoriikkaa poliittisista vastustajista).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #32

Perusongelma Immosen FB-tekstissä on sen surkea englannin kieli. Lopputulos on, että savolaistapaan vastuu sisällöstä jää lukijalle.

Immonen ei muuten ole vieläkään kertonut, MIKSI hän kirjoitti tekstitekeleensä kielellä, jota hän ei osaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #70

Varmaan siksi, ettei hän osaa "pakkoruotsiakaan", jota Immosen kanssa valokuvassa poseeranneen järjestön johtaja puhuu. Suomen vastarintaliikehän on vain Sveriges motståndsrörelsen suomalainen etäispesäke.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Touko, mitenkäs sama jengi voi olla kahdessa kaupungissa samanaikaisesti ?

Juhani Kahela

Vihreät eivät pääse yhteenkään hallitukseen. Edellisen hallituksen, jossa vihreät olivat mukana, yksi hallituksen tavoite oli harmaan talouden kitkeminen. Kaksi ministeriä jäi kiinni harmaassa taloudessa toimimisessa. Jatkoivat hallituksessa kuin mitään ei ollut tapahtunut. Olivat muuten vihreitä. Puheenjohtaja Niinistö onkin enemmän rosvojoukon johtaja kuin kunnioitettava puolueen puheenjohtaja. Vihreiltä on täysin moraalitonta vaatia Immoselle, joka on syyllistynyt sanan vapauden käyttämiseen, rangaistusta, kun omaa puoluetta johtaa rikoksesta tuomittu.

Tämä Niinistön porukka on myös hyvinkin läheisessä yhteistyössä järjestäytyneen rikollisuuden kanssa. Miten tällainen puolue voi olla Eduskunnassa?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Ymmärrän toki, että joitakin ensisijaisesti huolestuttaa hallituksemme neitseellisyyden säilyttäminen, mutta jos yksi puolueista ryvettää hyveellisyytensä, voivat muut ystävällisesti, mutta päättäväisesti ohjata langennutta oikeisiin päätöksiin.

Niko Sillanpää

??

"Hyveellisyys", mitä suurenmoisen henkistynyttä ja hengästynyttä sitten tässä tarkoittaakin, on yhdentekevää, kansalaisten etu on merkityksellistä.

Tänään muuten uutisoitiin, että Immonen ei ole hallituskysymys, ja tätä Jyväskylän kahinaa kommentoi asianmukaisesti sisäministeri.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #5

Kansanpa etu hyvinkin. Siihen liittyy, että ääriryhmien kanssa lainsäätäjät eivät kuhertele. Immonen ei ollut vielä varhemmin tänään hallituskysymys. Maljan reunoilla on taipumus löytyä.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Juuri näin Touko! Mulla on mitta täynnä. Tosin tämänpäivä i nen ei ole syy vaan seuraus.

Soitin avustajallesi toissa päivänä

avaa täältä joko alkuperäinen tai Googlen välimuisti. siellä alhaalla ohjetta. ole yhteydessä jos tuntuu

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1992...

ps. Kannattaa tsekata myös viimeisin blogini.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen
Janne Suuronen

Ainakin Immosen on track recordinsa vuoksi nyt syytä tulla kertomaan erittäin selkeästi, ettei hyväksy tänään nähtyä väkivaltaa.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Ei PS:ssä ole mitään äärioikeistolaista siipeä. Äärioikeisto ylipäänsä on lähinnä haukkumasana.

PS:ssä on kyllä ihmisiä, jotka ovat maahanmuuttopolitiikasta eri mieltä kuin sinä. Tämä on osa ilmiötä, jota kutsutaan demokratiaksi.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Oula, se että hoet tuota jatkuvasti ei tarkoita sen olevan totta.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Samat sanat luonnollisesti päinvastoin.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen Vastaus kommenttiin #30

Juu, kyllä se on niin Oula, että arki sinänsä ja nämä teot kertovat kylläkin omaa karua kieltään siitä miten asia on. Kyllä ainakin näin aikuisen ihmisen näkövinkkelistä PS:ssa on rasistinen ja äärioikeistomielinen siipi.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #48

Oula taitaa vain yrittää hämätä, hokemalla yhtä ja samaa pätemätöntä. Ihan niin kuin se taikaiskusta muuttuisi hänen haluamalleen mallille. Sokea Reetakin näkee, että Persuissa on äärioikeistolainen siipi. Immonen on avoimesti poseerannut ja kaveerannut Uusnatsien kanssa, mutta väittää toista että ei muka "hyväksy". Täytyy olla aika vähä-älyinen ihminen, joka uskoo Immosen vakuutteluja. Hänen uusnatsi kaverinsa tietävät, että Immosen pitää näin sanoa. Oula yrittää ilmeisesti auttaa tässä hämäyksessä.

Kyllä tosi on niin, että Uusnatseja on Persut pullollaan. Pitää varmaan käydä vielä vähän suurempi, "vahinko" että Soinin ja kumppaneiden pitää oikeasti sanoutua irti. Eikä vain hangata tai mitäs se olikaan, mitä Ollille tehdään turvallisesti puoluekokouksen jälkeen. Ihan selvää pässin lihaa. Soini on hyväksynyt nämä ihmiset ja pitää niistä kiinni. Siitä voi jokainen tehdä johtopäätöksensä.Piste

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #52

Ensinnäkin sotket tässä nyt äärioikeiston ja natsit keskenään, toiseksi sotket natsit ja perussuomalaiset keskenään. Natsit ovat sosialisteja jo ihan oman nimensä pohjalta.

"Täytyy olla aika vähä-älyinen ihminen, joka uskoo Immosen vakuutteluja."

En minä ole vähä-älyinen. Niin tai näin, jos olet eri mieltä niin todista sitten, että Immonen on väärässä.

"Oula yrittää ilmeisesti auttaa tässä hämäyksessä."

Ei pidä paikkaansa.

"Kyllä tosi on niin, että Uusnatseja on Persut pullollaan."

Keitä?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula Vastaus kommenttiin #48

Miten rähinöivä joukko sosialisteja, jotka eivät ole mukana PS:n toiminnassa, kertoo 1) PS:sta 2) äärioikeistosta yhtään mitään?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää on taas yks pohjanoteeraus, kuten todettu Sipilänkin suusta, Soini ja Sipilä on asioista samaa mieltä. Immonen saa rangaistuksensa, kun eduskuntaryhmä kokoontuu.

Miten tämä liittyy mihinkään?

Jos ei ymmärrä sanottua tai kuultua pääministerin suusta, alkaa epäilyttää kyllä, ettei edustaja ole tehtäviensä tasalla.

Pitääkö Soinin seuraavaksi lausua ettei hyväksy vatsarintaliikettä? Mikähän on vastaus. Seuraavaksi varmaan pitää Soinin ottaa kantaa maailmanrauhaan, nälänhätään ym.

Hiukan toivoisi tasoa, mutta kaipa se on turhaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Syytönhän Soini Immosen isänmaallisuusharrastuksiin on. Vaan halusivatpa tai ei niin johtajat kantavat vastuun. Ja vaikka eivät niin tekisikään niin sellaista suomalainen on kuitenkin tottunut johtajiltaan odottamaan. Asiat ovat sellaisia kuin miltä näyttävät.

Krimin kriisin puhjettua Soini jutusteli mukavia miten menee kalamies Putinin kanssa neuvottelemaan Suomelta pakotteet pois (nythän sillä on mahdollisuus ulkoministerinä pitää sanansa). Kommenttinsa silloin oli muistaakseni 'kun suunsa avaa, sieltä pitää tulla kanta' tjsp. Nyt sitten odotellaan loogista jatkumoa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin ja vastuunhan ne ottaa, kun päättävät eduskuntaryhmässä rangaistuksesta, eiköhän Soinin vastaus ole tyydyttänyt Sipilää, vaikkei se ehkä muita tyydytäkään.

Mika Lehtonen

Nyt Touko on hutkinut tutkimatta. Silminnäkijä kertoi, että joku äärivasemmiston hihhuli oli aloittanut pahoinpitelyn heittelemällä kiviä. Siinähän voi henki lähteä jos osuu pahasti. Eli mediatemppu ja poliittinen agenda paistaa tästäkin kohusta läpi.

Vastarintaliike on kuitenkin omasta mielestäkin pelleilyä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Touko jatkaa nyt omastapuolestaan kivitystä, mutta ei tarvitse paeta minnekään, kun tapahtuu verbaalisella tasolla.

Asiasta on väännettävä kaikki saatavissaoleva poliittinen hyöty.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Poliisin mukaan SVL:n mielenosoittajat hyökkäsivät Sokokselle ja pahoinpitelivät kolme ihmistä, yhden tajuttomaksi.
Sokoksella ei viimeksi käydessäni ollut kiviä lattialla.

Toimintatapa näyttää olevan aivan sama kuin aikaisemmissakin pahoinpitelyissä, johin kuuluu hyökkäys mm. Priden-kulkueeseen, jossa mukana lapsia.

Uutinen kivistä on ilmestynyt enimmäien kerran Hommafoorumilla, jonka perustaja ja pitkäaikainen koordinaattori oli Matias Turkkila.

Buuuuuu versus tajuttomaksi hakkaaminen. Oivallatko?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Tarkoitus ei ole puolustella näitä natseja, väkivalta on väkivaltaa, mutta poliisin tiedonannossa ei puhuta kenenkään tajuttomuudesta vaan vähäisistä vammoista. Eikä tietenkään mitään kivityksestä.
http://www.poliisi.fi/sisa-suomi/tiedotteet/1/0/ja...

Toisekseen tuo kivitysjuttu ei ole homma-forumin tai Turkkilan alkuunpanema, vaan vasemmistoon kallellaan olevan Susanna Kaukisen twiittaus, jota on jaeltu myös esim. punk in Finland-forumilla. Kummallakin forumilla mietettiin pitääkö se edes paikkansa.

Elias Määttänen

Olli Immmosta ei tarvita vasemmistoanarkistien ja SVL:n patrioottien keskinäisiin nujakointeihin. Tätä kahden ääriaatetta edustavien henkilöiden keskinäistä vihanpitoa on ollut ennen Immosta ja on Immosesta riippumatta. Ne osaa kyllä tapella keskenään ilman Immosiakin.

Kumpikin järjestää mielenosoituksia tai muita vastaavia tempauksia tarkoituksena saada vastapuoli provosoitumaan, heittelemään kiviä mielenosoitukseen tai muuta vastaavaa, jotta saadaan hyvä tekosyy tappeluun.

Suomessa on satoja tuhansia ihmisiä, jotka pelkäävät. He eivät pelkää keskenään tappelevia vasemmistoanarkisteja ja SVL:ää, vaan tämän monikulturalismin ja nykyisen huonon maahanmuuttopolitiikan seurauksia: turvattomuuden, järjestyshäiriöiden, ryöstöjen, pahoinpitelyjen, raiskausten, murhien, varkauksien lisääntymistä.

Kuka puhuisi heidän puolesta?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Höpö höpö.

Immosella mielipidevaikuttajana on osuutensa myös tämänpäiväisiin tapahtumiin. Nyt kun tämänpäiväiset tapahtumat ovat vakuuttaneet yhä useampia ettei kantasuomalaisten ole turvallista kulkea siellä missä ns kansallismielisinä itseään pitävät julistavat sanomaansa niin Immosen viesti on mennyt perille: sinäkään et ole turvassa meiltä.
Aikanaan punakapina opetti ettei äärivasureita sovi päästää niskan päälle niin tämäpäiväisen luulisi viimeistään kertovan ettei sillä toisella laidalla ole sen parempaa odotettavissa. Nohevampi tajuaa ettei ääriajattelu missään koskaan ole tuonut mitään hyvää.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

"Immosella mielipidevaikuttajana on osuutensa myös tämänpäiväisiin tapahtumiin."

Eikä ole. Pahoinpitelyyn on täysin ja yksinomaan syyllinen pahoinpitelijä eikä vähimmässäkään määrin kukaan muu.

Toki, jos osoitat että Immonen on ollut mukana pahoinpitelemässä, asia muuttuu.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #21

Raaka vertaus mutta eipä niillä kolmannen valtakunnan johtajillakaan kuulemma Nurnbergin oikeudessa ollut oman kertomuksensa mukaan mitään tekemistä opetuslastensa aktiviteeteissä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #25

Voi hyvää päivää, nyt jo Nürnberg mainittu. Ilmeisesti persuviha on tässäkin suhteessa ottanut niskalenkin. Immonen on syyllinen siihen, tähän ja tuohon, koska natsit ja Breivik.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voi voi kuinka osoitat erikoista asennetta laittamalla vasemmistoanarkistit ensin ja natsit sitten.
Kulttuurimarxilaiskriittiset tänään mukiloivat shoppaajia jos shoppaajilla oli papaattitukka ja juuri tänään ihmiset uutisia katsellessaan epäilevät onko uutiset todellakin Suomesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Toivottavasti nämä maahanmuuttokulttuurimme kannatajat järjestävät edes laillisen rahankeräyksen Tuirassa tapettujen omaisille.

Touko voisi nyt toimia aktiivina tässäkin rahankeräysasiassa, uskoisin luvan tulevan, eihän se palauta menettyjä ihmisiä takaisin, mutta olisi merkki vihreiden lähimmäisenrakkaudesta.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

SVL:n jäsenet ovat syyllistyneet mm. pride-kulkueen kaasuttamiseen - mukana myös lapsia, kyynelkaasulla pahoinpitelyyn, savupommien heittelyyn, pahoinpitelyihin, puukotukseen ja poliittisten toimintavapauksen rajoittamisyritykseen.

Nyt SVL hyökkäsi utisten mukaan "monikulttuurisella painajaisella" ruotsalaisten kera jyväskyläkäiseen kauppaan.

Jos olet sitä mieltä että "äärivasemmisto" on se toinen puoli, niin sitä on kaasutettu, puukotettu, mukiloitu ja harasseerattu SVL:n toimesta, kun se on harjoittanut sananvapautta: kirjoittanut kirjan, järjestänyt kirjatilaisuuden tai ollut rauhanomaisessa mielenosoituksessa.

Helsingin mielenosoitus osoitti, mitä suomalaiset eivät enää halua.

Elias Määttänen

HS:ssa oli yllättävän hyvä Kristiina Markkasen kolumni: Multikulturalismin "painajainen"
Multikulturalismi on ideologia ja poliittinen työkalu, joka on mennyt rikki. – Mutta voiko sen korjata?

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1438314861401

Luin myös Pauli Vahteran blogin: Jokainen ihminen on laulun arvoinen. Se pani miettimään miten päin asiat oikeasti on. Samoin Timo Vihavaisen uusin blogi.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Just meinasin itse linkata tuon Hesarin artikkelin. Se on erinomainen niille, joita kiinnostaa maahanmuuttopolitiikassa muukin, kuin hallituksen kaataminen tai patologinen persuviha.

Niille muille pitänee suositella Vihavaista.

"demokratia on asia, jonka lunastamiseksi on (anteeksi nyt) taisteltava joka päivä. Se näyttää olevan totta. Erilaiset talonpoikaismarssit ovat näköjään aina kansanvallan kiusana. Ne on kyettävä hallitsemaan ja kärsivällisesti yhä uudelleen läpäisemään typeryyden panssari, jonka taa totalitaarinen ajattelu suojautuu."

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On perin onnetonta, että sisäministerinä toimii juuri nyt oikeistolainen Petteri Orpo (kok.). Hänestä tuskin on pysäyttämään äärioikeistolaista Suomen Vastarintaliikettä.

Toivottavasti sisäministeri Petteri Orpo (kok.) ymmärtää erota tehtävästään, sillä poliittinen vastuu maamme sisäisestä turvallisuudesta kuuluu hänelle.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kokoomuksen vertaaminen äärioikeistoon on vähintään yhtä omituista, kuin demarien vertaaminen äärivasemmistoon.

Jaakko Häkkinen

Tuskinpa uusnatseja innosti niinkään Immosen sanomiset, vaan pikemminkin he provosoituivat siitä "Rakastamme monikulttuurisuutta" -aiheisesta mielenosoituksesta. Sellainenhan on heille punainen vaate.

Käyttäjän LassePeltonen kuva
Lasse Peltonen

Miksi Timo Soinin täytyy sanoutua irti SVL-tekemisistä? Soini tai PS puolueena ei liity näihin henkilöihin tai niiden tekemisiin mitenkään. Lisäksi tapahtuneesta ei vielä todellakaan tiedetä kaikkea. Uskon, että valtamedia ei tuo tasapuolisesti asioita esille. Esim. "täysin sivulliset" ovat todennäköisesti äärivasemmiston provokaattoreita. Lisäksi toimittaja Anssi Koskinen on mahdollisesti varta vasten pyydetty tilaisuuteen.

Suurin osa toimittajista on "vihervasemmistoon" kallellaan, jonka vuoksi en usko lähtökohtaisesti mitään, kun PS puolueena tai sen kansanedustajia mainitaan uutisissa.

Vastustan monikultturismia voimakkaasti, mutta yksittäiset ihmiset kohtaan avoimesti. EN hyväksy väkivaltaa miltään taholta.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Oma vastaukseni Toukolle blogissani. Avoin kirje kansanedustajille Touko Aalto (vihr.) ja Olli Immonen (Ps): Onko hiekkalaatikolla hauskaa?

http://piikkisanakas.blogspot.fi/2015/08/avoin-kir...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Ville, hyvin olet blogissasi kirjoittanut.

Itse kommentoin tätä blogia kommenttien alkupuolella. Taidamme olla aika pitkälle samaa mieltä näistä tapahtumista ja kirjoitetuista kannanotoista?

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Loistava kirjoitus - etenkin tuo aspekti oikeassa olemisen pakosta ja hirveästä kiireestä ennättää esittämään jokin julistus etujoukoissa. Itse olen oppinut verraten lyhyessä ajassa, että kannattaa antaa poliisin tehdä työtä ja yksityiskohtien valjeta, ennen kuin lähtee kovin perustavanlaatuisten johtopäätösten tielle.

Suosittelen luettavaksi.

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Saa surutta vaikka jakaa missä tahansa somessa. Minä en ole kansanedustaja :)

Käyttäjän lkarppi kuva
Lauri Karppi

Touko haluaisi että persut muuttaisivat ohjelmaansa, koska ääriliikkeet ovat perseilleet. Muistatteko kuinka vihreät potkivat kaikki ydinvoimaa vastustavat jäsenensä pois, ja muuttivat ohjelmaansa kun ääriliike pahoinpiteli kaivinkoneen ohjaajaa? En minäkään.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tuntui vaalien jälkeen Laakson ja Vartian tullessa valituiksi, että soininvaaramainen linja voisi vahvistua Vihreissä. Mutta, samaa paskaa kahdessa lupaavassa paketissa (blogistaniassa ennen vaaleja), joten se siitä sitten. Järjestäkää nyt popup-itkupotkuraivari-konsertti siellä Suomen Ateenassa, otsapannan ja takkutukan alla olo helpottuu.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Miten ihmeessä rotu ja rasismi liittyy immosen kulttuuriajatteluun? Ainakaan hän itse ei niitä kirjoituksessaan yhdistänyt.

Vai onko kulttuuri mielestäsi jotenkin ihonvärisidonnainen ilmiö?

Ilkka Huotari

"Poliittiset sotahuudot tavoittivat katujoukot"

Jotain pitäisi tämän johtopäätöksen tueksi olla.

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen

Touko, voisitko antaa suoraan lainauksen niistä sanoista, joilla Olli Immonen osoitti rasismia, fasismia tai vihapuheita. Yksikään vihervasemmiston edustaja ei ole tähän kysymykseen kyennyt vastaamaan. Osaatko sinä vastata? On omituista, jos kansanedustajana kirjoitat tuollaisen blogikirjoituksen eikä se perustu mihinkään. Blogikirjoituksesi vaikutti pohjautuvan pelkän oman mielikuvituksesi varaan. Onko näin?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Immosen kirjoituksessa lukee:

"I have strong belief in my fellow fighters. We will fight until the end for our homeland and one true Finnish nation." (Olli Immonen, Facebook.)

Englanniksi poliittinen kamppailu tai taistelu on "struggle, we struggle for...", ei koskaan "fight".

Immosen kirjoitus on selkeästi kehotus to fight for... Pitäisi kysyä näiltä Jyväskylän toimijoilta, ovatko he tietoisia mainitusta Immosen kirjoituksesta ja kokevatko he olevansa mainittuja fellow fighters. Jos näin on, Immonen on yllyttäjänä osaltaan aiheuttanut aktion.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Pikkaisen kaukaa haettua, että Immosen facebook-päivityksellä olisi jokin yhteys siihen, että uusnatsit pahoinpitelevät kaverin, jonka kanssa ovat tapelleet ennenkin.

Jaakko Häkkinen

Eiköhän ole selvää, että SVL:n mielenosoitus johtuu äskeisestä monikulttuurisuus-mielenosoituksesta. Se oli punainen vaate näille tyypeille. Lisäksi he ovat ennenkin aktivoituneet juuri rallin aikaan. Immosta tai muita tahoja on turha sotkea tähän.

Käyttäjän ArtoLuukkainen1 kuva
Arto Luukkainen

"Englanniksi poliittinen kamppailu tai taistelu on "struggle, we struggle for...", ei koskaan "fight".

Immosen kirjoitus on selkeästi kehotus to fight for... "

Eipä taida pitää paikkaansa. Oxfordin sanakirjasta;

Definition of fight in English:

.
.

[with object] Struggle to overcome, eliminate, or prevent:
a churchman who has dedicated his life to fighting racism the company intends to fight the decision

[no object] Strive to achieve or do something: I will fight for a fairer society for several days, doctors fought to save his life

(muitakin käyttötapoja löytyy)

http://www.oxforddictionaries.com/definition/engli...

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Immosen tapaus käsitellään aikanaan eduskuntaryhmässä. Sipilä ja Stubb ovat kantansa ilmaisseet. Sanoisin, että tilanne on hallinnassa siltä osin.

Se mikä ei ole hallinnassa on tämä jälkipöhinä. Koskelaa, Aaltoa olen pitänyt ihan tolkun miehinä. Mikä saa järkevän ihmisen kättäytymään näin.

Touko hyvä, Sipilällä on taatusti tärkeämpiä juttuja meneillään kuin ihmetellä vetoomustasi. Kesä on kohta ohi ja alkaa tosityö. Jokin Immosen tapaus ei taatusti ole asialistan kärkipäässä.

Eli vaikka olet oppositiossa puolueesi kanssa, niin kantsii keskittyä ja priorisoida asiat. Eiköhän taloutemme kääntäminen ja työttödyyden hoito ole näitä kärkipään asioita.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Iltalehti tietää kertoa, että väkivallan kohde oli kirjastopuukotuksen uhri.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015080220121532_u...

Piti googlettaa muistin virkistykseksi, kuinka tuo kirjastotapaus menikään. Äärioikeistolaiset pyrkivät tapahtumaan aseistettuina ja ovella oli äärivasemmiston miehiä myös aseistettuina. Kumpikin osapuoli sai pahoinpitelysyytteitä.

Koska Immonen antoi taistelukehoituksen multikulturismia vastaan, niin ovatko nämä äärivasemmistolaiset sitten multikulturismin kannattajia? Heitä vastaan natsit hyökkäsivät. En ole näistä genreistä todellakaan perillä.

Juha Merisaari

Kun Tampereella vietettiin itsenäisyytemme juhlatilaisuutta oli paikalla runsaasti ns. anarkistejä (Suomessa vihervasureita) jotka riehuivat pitkin kaupunkia. Heitä oli ainakin enemmän kuin nyt Jyväskylän natsimarssiin osallistuneita. Ylen vasemmistotoimittaja katsoi asiakseen kutsua nuoren anarkistineitosen haastatteluun anarkistien hyvistä, yhteiskuntaa kehittävistä tavoitteista. Voisiko Yle nyt tasapuolisuuden vuoksi kutsua jonkun Jyväskylän natseista kertomaan tavoitteistaan Yleen? Hommaa voisi hieman keventää kutsumalla samaan lähetykseen joku Hanhikiven työmaan ilkivaltaan syyllistynyt vihreä.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Sanotaanko näin, että mikäli järjettömät natsiksi leimaamiset saisivat puolueorganisaatioissa aikaan ansaitsemansa kurinpalautustoimet, olisi V. Niinistöllä kiirettä. On aivan älytöntä, että kansanedustajatkin saavat kaikessa rauhassa haukkua kansallissosialisteiksi milloin ketäkin ja esittää älyttömiä analogioita sekä johtopäätöksiä ilman, että joutuisivat koskaan selittämään sen syvällisemmin, mitä hakevat takaa.

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

Millaista porukkaa ovat otsikossa mainitut katujoukot? En tiedä, mutta mielestäni hyvä kuvaus esitettiin aikoinaan nimimerkki "varavaraanin" toimesta Suomi24 foorumilla Patriootti com:n jäsenhakulistan tultua hakkereiden ansiosta julkiseksi.

Näin varavaraani:

Suomen uusnatsiscene on hyvin levällään. Ensinnäkin maassa on kymmenkunta pikku-Hitleriä, suunnilleen jokaisessa suurimmassa kaupungissa yksi. Osa näistä on historian hämärissä möyriviä älykköjä jotka ovat uppoutuneet sotahistoriaan ja politiikkaan ja pitävät siinä sivussa pikkuruista kiihkomielistä keskustelukerhoa kaveriporukkallaan. Osa taas on nahkatakissa ja koppalakissa pasteeraavia suuruudenhulluja puliremmiä johtavia tyyppejä, jotka pitävät itseään valtakunnanjohtajina.

Näiden "alaisina" on rapiat sata natsia. Sitten on tämä Vastarintaliike, johon kuuluu muutama kymmenen natsitarroja liimailevaa tyyppiä. Lisäksi on pari - kolme sataa enemmän tai vähemmän organisoitunutta skiniä ympäri maata. Eli varsinaisia uusnatseja on jotain 500 koko maassa. Lisäksi Persujen kannattajissa on jonkun verran alentuneesti syyntakeisia varttinatseja ja puolinatseja, jotka arvostavat kansallissosialismia vain sen mamupolitiikan takia, mutta eivät tarkemmin tunne aatetta.
Lähde: http://keskustelu.suomi24.fi/t/10221255/uusnatsien....

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Kyseessä on selvästi joko spontaani tai hyvin suunniteltu hyökkäys yhden Jyväskylän kirjastopuukotuksen asianomistajan kimppuun. Asianomistajia oli kaikkiaan neljä. Asianomistaja, jonka kimppuun käytiin oli ostoksilla Sokoksella, kun uusnatsit ryntäsivät sisään.

Vaikuttaa siltä kuin motiivina olisi kostonhalu. Tätä porukkaa saattaa harmittaa se, että yksi heistä tuomittiin vuoden 2013 puukotuksesta.

Niin ja silloin siellä kirjastossa esiteltiin kirjaa nimeltä Äärioikeisto Suomessa. Sattumaako?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Blogisti vetoaa pääministeri Juha Sipilään, jotta hän puuttuisi näihin ilmiöihin.

Minä vetoaisin vielä enemmän puoluejohtaja-ulkoministeri Timo Soiniin. Jos hän ei halua puuttua näihin asioihin niin kuin demokraattisen valtion ulkoministerin kuuluu, nyt olisi uusien hallitusneuvottelujen aika.

Timo Soinin on annettu liiaksi ryömiä toisten poliitikkojen selän taakse. Ulkopolitiikassa hän voi piiloutua tasavallan presidentin, talouspolitiikassa valtiovarainministeri Alexander Stubbin ja nyt hänelle siis tarjotaan tilaisuutta asettua kivipatsaaksi pääministerin hahmon varjoon.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Blogistille kysymys?, mikä on todellinen tahtotilasi Suomea ja suomalaisia kohtaan.

Juovuttaako valta, tai sen puute niin pahoin, että ollaan valmiita uhraamaan Kaikki.

Perussuomalaisten hallitukseen pääsy, näyttää olevan mailmanlopun asia hallituksesta ulos jääneille, ainoa puolue KD ei tästä juopunut, eikä sairasta krapulaa, lopuilla näyttää olevan känni ja krapula.

Suomi tarvitsee kaikkien yhteistä tekemistä, jotta saisimme maamme nousuun, oppositio näyttää unohtaneen olleensa edellisessä hallituksessa, lukuun ottamatta kokoomusta, joka nykyisessä hallituksessa.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Ari Tero, #67.
Perussuomalaisille kuuluu vaalien perusteella paikka hallituksessa, jossa he äänestäjäkuntansa perusteella edustavat vähävaraisia ja syrjittyjä kansanosia.

Varmaan kuitenkin olisi parempi siirtyä oppositioon hoitamaan noita intressejä. Kokoomuksen kanssa samassa halliuksessa ne eivät onnistu, niin kuin Sdp:n ja Vasemmistoliiton tuore ja surkea kokemus todistaa. Nyt odottavat karmeat neuvottelut, joilla vähävaraisilta aiotaan ottaa vielä niistä vähistäkin. Ökyjohtajat vain painuvat Portugaliin, jossa nettoeläke on korkeampi kuin nettopalkka Suomessa.

Mutta nyt kun PS on toistaiseksi hallituksessa, pitää ottaa ryhdikkäästi kantaa. Ei tasavallan ulkoministeri voi vaieta tai puhua ympäripyöreitä, kun Suomen maine sivistysvaltiona on vaakalaudalla.

Odottaisin myös järeitä kannanottoja koko kansan nimissä eduskunnan puhemieheltä Maria Lohelalta (PS), joka istuu sentään tasavallan protokollan kakkospaikalla.

Nyt ei kerta kaikkiaan ole sopivaa vaieta ja kömpiä muiden selän taakse.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Timo Uotila. Esitin kysymykseni Touko Aallolle, en Timo Uotilalle.

"Nyt ei kerta kaikkiaan ole sopivaa vaieta ja kömpiä muiden selän taakse."

Timo Uotila, näyttää siltä että nykyinen kansanedustja Touko Aaltonen ryömii muiden selän taakse, ei edes kömmi, jalat eivät kanna.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Perussuomalaisten hallitukseen pääsy, näyttää olevan mailmanlopun asia hallituksesta ulos jääneille, "

Kahdeksan vuotta oppositiossa tekee hyvää vihreille. Saattavat jopa kiriä sdp:n ohitse.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Mitä on suomeksi "tahtotila"?

Entä "tahtotila jtkn kohtaan"?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"I'LL FIGHT TO THE VERY END"

“While women weep, as they do now,
I'll fight
While little children go hungry, as they do now,
I'll fight
While men go to prison, in and out, in and out, as they do now,
I'll fight
While there is a drunkard left,
While there is a poor lost girl upon the streets,
While there remains one dark soul without the light of God,
I'll fight - I'll fight to the very end!”

- William Booth, founder of The Salvation Army
Pelastusarmeijan perustaja. :-)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Kyseiseen asiaan minäkin tutustuin Oulussa 1962 tai jotakin, ei jäänyt laisinkaan pahaa oloa tai ahdistusta. Tässäkin iässä tulee joskus mieleen, tulisiko käydä Oulun Pelastusarmeijassa.

Mika Lehtonen

Missö on Touko? Piilossa kuten parjaamansa Soini?

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kuuntelen juuri radiosta, kun eduskunnan entinen puhemies Eero Heinäluoma (Sdp) ja presidentinvaalien hopeamitalisti Pekka Haavisto (Vihr.)tuomitsevat selkeästi ja yksiselitteisesti Immosen ja Suomen Vastarintaliikkeen toimet.

Missä piileskelee nykyinen puhemies, valtakunnan kakkostuolilla istuva Maria Lohela (PS.)? Nyt olisi viimeinen hetki esittää ryhdikäs julistus koko eduskunnan nimissä.

Yritän myös ymmärtää, että SSS-hallituksen ministereillä on kiireitä yhteiskuntasopimusneuvottelujen aloittelussa. Mutta ennen maanantain auringonlaskua heiltä on saatava järeitä kannanottoja. Muuten on pakko tehdä lopulliset johtopäätökset näistä nykyisistä vallanpitäjistä.

Käyttäjän AriLeino kuva
Ari Leino

Eipä enää partioi vastarintaliike oulussa, ni het nekrut kulttuurinsa mukaisesti joukkoraiskailemassa...

Käyttäjän HannuAkkanen kuva
Hannu Akkanen

Sanoutuuko Touko Aalto ja muut vihervasemmistolaiset vihaajat Tampereen mukiloinnista, (https://www.youtube.com/watch?v=Hh6xWSmInnU) jossa rasismin vastustajat pahoinpitelivät vammaisen henkilön?
Irvokasta, en ole nähnyt Sipilän tai Niinistön tuomitsevat vammaisen ihmisen ryöstöä ja pahoinpitelyä.
Tälläistä porukkaako rasismin vastustajat ovat?

Toimituksen poiminnat