Touko Aalto Hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa

Eurosikaa säkissä

Mitä saa, kun äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa keskustaa? Saattaa saada Olli Rehnin linjan. Tai saattaa saada Paavo Väyrysen linjan. Tai jotain näiden äärinäkemysten väliltä.

Yhtä kaikki, ääni menee joka tapauksessa kolmen eri linjan ryhmälle, Euroopan liberaalidemokraateille (ALDE). Keskustan entinen ministeri, kansanedustaja Paula Lehtomäki ilmaisi asian hyvin Perussuomalaisten Nuorten EU-seminaarissa (30.11.2013): ”ALDEssa painetaan samanaikaisesti kolmea eri äänestysnappia”.

Rehnin ja Väyrysen linjat ovat törmäyskurssilla sekä europolitiikassa että suhteessa ALDE:en. Olli Rehn tavoittelee ALDEn kärkiehdokkuutta ja on yksi tunnetuimmista nykyisen europolitiikan puolestapuhujista. Väyrynen puolestaan vastustaa jykevästi nykyistä europolitiikkaa (Rehnin linjaa) ja haikailee irtautumista omien sanojensa mukaan yltiöliberaalista ja hyvin liittovaltiohenkisestä ALDE:sta.

Mitä tulee keskustan linjaan suhteessa ALDE:een, Väyrynen toteaa mm. Ylelle (5.6.2013) näin: ”ALDE on federalistinen, ultraliberaali ja aika kaukana henkisesti sekä aatteellisesti keskustan ajatuksista.” Rehnin mukaan ALDE:n vaaliohjelma heijastelee nyt keskustalaisia näkemyksiä (Suomenmaa 2.12.2013).

Poliittisen kuluttajansuojan kannalta on tärkeää, että keskusta valitsee joko Rehnin tai Väyrysen linjan ja kertoo suhtautumisestaan ALDE-ryhmässä harjoitettavaan politiikkaan suomalaisille äänestäjille. Vihreät ja perussuomalaiset ovat monesta asiasta eri mieltä, mutta molemmilla puolueilla on sentään selkeä linja eurovaaleissa. Demokratian kannalta on hyvä asia, että on erilaisia poliittisia vaihtoehtoja. Rehnillä ja Väyrysellä on oikeus näkemyksiinsä, mutta ihmettelemme keskustan äänestäjille tarjoamaa eurosikaa säkissä.

Touko Aalto, Vihreiden varapuheenjohtaja. Jyväskylä

Simon Elo, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja. Espoo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Mielenkiintoista että vihreän ja perussuomalaisen yhteiskirjoituksessa kyetään vaan mollaamaan kilpailevaa puoluetta, itse olen nykyisin aika pettynyt Touko sinuun kun kannatat propagandista tiedonvälitystä ja vastustat henkeen ja vereen avoimuuden lisäämistä median toimijoiden keskuudessta eli toimittajien puoluekannan ilmoittamista.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Onko tälle "mollaamiselle" perusteet? Mielestäni on, ja ne tuotiin avauksessa melko seikkaperäisesti (mitä nyt blogin suositusmittaan mahtuu) esille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jotu, asiaahan Touko kirjoittaa. Äänestäjä ei todellakaan voi tietää millaiselle EU-politiikalle äänensä antaa kun Keskustalaisia ehdokkaita äänestää. Ei ainakaan Rehnin ja Väyrysen kohdalla. Komissaari Rehn on kyllä aivan ehdoton kasvattamaan tiiviimpää EU:ta ja jopa yhteisiä velkoja antamiensa lausuntojen perusteilla.

Tämähän on juuri kaipaamaasi avoimmuutta, jota tähän saakka ei itse Keskustan taholta ole selvennetty mihin puolue pyrkii EU-politiikallaan.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Touko voisi kirjoittaa Vihreiden linjauksista kuten Janne tuossa alempana ehdottaa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #5

Jaksan luottaa Toukoon siinä määrin, että näin tulee myös tapahtumaan.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto Vastaus kommenttiin #6

Kiitos Henri. Ja aivan varmasti tulen kirjoittamaan vihreiden linjauksista myös jatkossa, voitte olla varmoja siitä :)Varmasti myös kyselen ja keskustelen myös muiden puolueiden linjauksista. Kuuluu demokratiaan ja avoimeen keskusteluun.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto Vastaus kommenttiin #5

Kirjoitan pääasiassa vihreiden linjauksista ja omista linjauksistani eri asioihin. Sen ohella on myös hyvä kysellä poliittisen kuluttajansuojan perään yleisemminkin.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Juurikin näin, kiitos Sirpa.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Mitähän pahaa siinä on, että kyselee keskustan linjan perään. Minä en kannata propagandista tiedonvälitystä, hyvin paksu väite. Tämä ei varmaan aukea kenellekään. Aivan toisessa yhteydessä Jotu on siis harmitellut median roolia tiedonvälityksessä. Helpottaa lukijoita, jos viittaa johonkin keskusteluun eikä heittele hassuja höpötyksiä aivan toiseen yhteyteen ilman mitään perusteita. Mitä tulee toimittajien puoluekantoihin yms, toistan aikaisemmin Jotun käymää keskustelua facebookissa: "Vaikka iltapäivälehtien linja esim. vihreitä kohtaan on mitä on, en alkaisi ensimmäisenä syyttämään mediaa vaan katsoisin peiliin. On helppo ulkoistaa kaikki kritiikki median syyksi, vaikeampaa tarkastella omia toimintatapoja ja sitä onko kritiikkiin kenties aihetta. En myöskään ymmärrä tuota toimittajien puoluekannan ilmoittamista, sillä suurimmalla osasta toimittajia ei ole puoluekirjaa. Suomessa on myös voimassa vaalisalaisuus. Suosittelen kaikille toimittajan/tutkijan sanomisen/viestin pohdiskelua. Ja vähemmän henkilöön menevää spekulointia. On aikamoista toimittajan ammattitaidon vähättelyä olettaa hänen olevan jonkun puolueen kätyri aina kun viesti ei miellytä."

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Asia kiteytyy siihen että sinä pidät mediassa toimivia toimittajia objektiivisina, henkilöinä jotka eivät antaisi maailmankuvansa ohjata kirjoitteluaan.

Minun mielestä toimittajat tuovat omaa arvomaailmaansa ja yrittävät vaikuttaa maailmanmenoon kirjoituksillaan, siksi ne ovat propagandisia ja silloin lukijan olisi hyvä tietää mistä aatesuunnasta sitä huttua taas tarjoillaan.

Oma lukunsa ovat tietenkin YLE ja Hesari joidenka toimituksellisiin ohjeisiin kirjattu kansan sivistäminen tai mielipidemuokkaus.

Koska tämä on sinusta Touko ihan ok, niin tottakai olet propagandistisen ja mädännäisen median suuri puolestapuhuja. Toisinsanoen kannatat suhmurointeja ja salailua aidon vihreän tapaan.

Täytyy olla sokea tai vihreä jos ei oikeasti ole havainnut viime vuosina ja vuosikymmeninä miten media on ottanut puolensa kun maamme asioita päätetään.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto Vastaus kommenttiin #21

No voi hyvää päivää sentään. Tottakai jokaisella toimittajalla, kuten kaikilla muillakin on myös henkilökohtainen mielipide. Jos luen vaikkapa "loka" Laitisen kolumneja, en tarvitse hänen nimensä taakse mitään puoluekirjaa. Puoluekirjojen sijaan kannattaa katsoa sisältöjä. Ja miten ihmeessä toimittajan nimen perään voi laittaa mitään puoluekirjaa, jos sellaista ei yksinkertaisesti ole? Mitä siihen merkataan? Jos yritettäisiin vaikkapa argumentoida järkiperäisesti, keskustelu olisi helpompaa.

En nyt tiedä, miten tämän enää selvemmin ja rautalangasta vääntäen sanoisin, mutta yritetään nyt näin joulun alla olla mahdollisimman rakentavia.

En kannata mitään suhmurointia. En kannata propagandaa. En tiedä, mistä mädänneisestä mediasta edes puhut. En kannata salailua.

Vihreän politiikan perusteena on avoimuus ja läpinäkyvyys.

Olisiko täysin mahdotonta pyytää argumentteja pöytään?

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Tässä myös Jotulle Paavo Väyrysen näkemys tämän blogin kysymyksestä, joka on kaikkea muuta kuin mollaava, jos Väyryseltä kysytään:

Noniin, mitä sanookaan asiaan itse Paavo Väyrynen. Kiitti oikeasta kysymyksestä ja vahvisti, että juuri tästä on kyse. Se siitä mustamaalauspuheesta.

"Suomen Eurooppa-linja on ratkennut ja ratkeaa tulevaisuudessakin Keskustan sisäisissä linjavalinnoissa.

Eurovaalit ovat seuraava tärkeä vaihe Suomen Eurooppa-politiikan tulevaisuutta ajatellen. Suomen linjaa niissä ei ratkaise Perussuomalaisten vaalimenestys, vaan Keskustan sisäinen kilpailu.

Populismi edistää usein sitä, mitä se ilmoittaa vastustavansa. Jos Perussuomalaiset pystyy imuroimaan eurokriittisten äänestäjien kannatusta muista puolueista, se tulee käytännössä edistäneeksi federalististen voimien asemaa.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on kysellyt blogissaan, mitä saa, kun äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa Keskustaa. Saattaa saada Olli Rehnin linjan tai saattaa saada Paavo Väyrysen linjan, hän kirjoittaa.

Tästä juuri on kysymys. Vaalin tuloksella on ratkaiseva vaikutus Keskustan ja koko Suomen linjaan.

Euroopassa eletään murrosvaihetta, jossa on valittava, jatketaanko etenemistä kohti ylikansallista liittovaltiota vai käännetäänkö suuntaa kohti itsenäisten valtioiden liittoa. Pyrin Euroopan parlamenttiin voidakseni puolustaa siellä Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta ja ajaa muutoinkin maamme kansallisia etuja."

http://www.vayrynen.com/blogi-1/suomen-eurooppa-li...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Euroopan Vihreiden linja ei ole erityisen selkeä. Itävallan Vihreät, Die Grünen – Die Grüne Alternative, kannattavat kaikista avoimimmin ja innokkaimmin ”Euroopan Yhdysvaltoja”. Heillä on tästä tämänniminen ohjelmapaperi vuodelta 2012, "Die Vision der Vereinigten Staaten von Europa. Unser Europa hat Zukunft!"

Visiona on postnationaalinen Eurooppa, kansalaisten Eurooppa, Euroopan Yhdysvallat: demokraattinen, federalistinen, tasavaltainen.

”Unsere Vision ist ein postnationales Europa, ein Europa der Bürgerinnen und Bürger, die Vereinigten Staaten von Europa: demokratisch geordnet, föderal strukturiert, republikanisch verfasst.”
Downloads at, https://www.gruene.at/themen/europa/zukunftskongre...

Näinhän sitä on voinut ajatella, mutta nyt saattaakin olla, että jonkinmoinen kohtuullinen hyvinvointivaltio on sittenkin i) teollisuusyhteiskunnan ii) kansallisvaltion projekti ja näistä perusteista riippuvainen.

Euroopan Vihreillä on käynnissä Euroopan laajuinen esivaali kärkiehdokkaiden valitsemiseksi Europarlamentin vaaleihin, https://www.greenprimary.eu/. Te ette kampanjoi ettekä mainosta. Aakkosjärjestyksen mukaan olisi kohtuullista, että Touko Aalto ryhtyisi kampanjoimaan José Bovén puolesta, Jyrki Kasvi Monica Frassonin puolesta, ja niin edelleen.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Puolueen eri tilaisuuksissa tuota esivaalia on toki markkinoitu, itsekin olen kuullut siitä ainakin kolme tai neljä eri esitystä. Mutta lienee totta, ettei sana tuosta ole kovin hyvin levinnyt puolueaktiivien ulkopuolelle. Mutta vielä on aikaa parantaa tilannetta.

Itse pidän sinällään vihreiden linjaa melko selkeänä, eli EU:ta pidetään kyllä varsin selkeästi hyvänä ja kehittämisen arvoisena asiana, mutta toki painotukset vaihtelevat sen suhteen mitä Euroopan katsotaan tarvitsevan.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Eurooppalainen avoin vaali on uutta, demokraattista ja hienoa. Olen liputtanut saksalaisen Ska Kellerin puolesta. Vihreiden eurovaalilistalla ei ole samanlaista äärivastakkainasettelua kuin Rehnin ja Väyrysen välillä, mutta kuten kaikilla puolueilla, eri maiden puolueilla on erilaisia painotuksia.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Samalla kun Aalto brassailee Suomen vihreiden selkeällä eurolinjalla, hän voisi kertoa myös siitä, miten vihreiden europarlamenttiryhmän mielipiteet kokonaisuudessaan ovat jakautuneet.

Helpoimpana esimerkkinä voi todeta, että Ruotsin euroskeptiset vihreät mepit ovat hyvin eri linjoilla kuin meikäläiset suomalaiset federalismin kanssa flirttailevat viherliberaalit. Tai missä määrin meikäläisten markkinamyönteisten vihreiden porvarillisen hillityt ulostulot poikkeavat mannermaan antikapitalistisista ympäristöaktivisteista.

Poliittisen kuluttajansuojan kannalta on siis tärkeää, että vihreät kertovat suhtautumisestaan EG-EFA-ryhmässä harjoitettavaan politiikkaan suomalaisille äänestäjille. Mikäli siellä ryhmässä siis ylipäätään harjoitetaan jonkinlaista politiikkaa.

Siinä ovat meinaan Rehnin ja Väyrysen erot pientä. Etenkin, kun suomalaisella äänestäjällä on ainakin mahdollisuus valita jommankumman välillä ja vaikuttaa siten halutessaan Keskustan linjauksiin.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Taitaa olla vihreiden euroryhmän kannat eniten yhteneväiset koko parlamentissa. Toki ryhmä on pienempi kuin EPP, sosialistit tai ALDE.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Tässä myös Jussille tiedoksi itse Paavo Väyrysen näkemys tämän blogin kysymykseen:

Noniin, mitä sanookaan asiaan itse Paavo Väyrynen. Kiitti oikeasta kysymyksestä ja vahvisti, että juuri tästä on kyse. Se siitä mustamaalauspuheesta.

"Suomen Eurooppa-linja on ratkennut ja ratkeaa tulevaisuudessakin Keskustan sisäisissä linjavalinnoissa.

Eurovaalit ovat seuraava tärkeä vaihe Suomen Eurooppa-politiikan tulevaisuutta ajatellen. Suomen linjaa niissä ei ratkaise Perussuomalaisten vaalimenestys, vaan Keskustan sisäinen kilpailu.

Populismi edistää usein sitä, mitä se ilmoittaa vastustavansa. Jos Perussuomalaiset pystyy imuroimaan eurokriittisten äänestäjien kannatusta muista puolueista, se tulee käytännössä edistäneeksi federalististen voimien asemaa.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on kysellyt blogissaan, mitä saa, kun äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa Keskustaa. Saattaa saada Olli Rehnin linjan tai saattaa saada Paavo Väyrysen linjan, hän kirjoittaa.

Tästä juuri on kysymys. Vaalin tuloksella on ratkaiseva vaikutus Keskustan ja koko Suomen linjaan.

Euroopassa eletään murrosvaihetta, jossa on valittava, jatketaanko etenemistä kohti ylikansallista liittovaltiota vai käännetäänkö suuntaa kohti itsenäisten valtioiden liittoa. Pyrin Euroopan parlamenttiin voidakseni puolustaa siellä Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta ja ajaa muutoinkin maamme kansallisia etuja."

http://www.vayrynen.com/blogi-1/suomen-eurooppa-li...

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Kaksoispostitus. Mikäs piru tätä palvelua muuten vaivaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kaikki puolueet salaavat linjauksensa liittovaltiosta ja yhteisvastuista vaikka yksittäisiä ulostuloja näkyykin, ne usein kumotaan toisella vastakkaisella näkemyksellä. Puolueiden pitäisi näyttää selkeästi tavoittelevatko liittovaltiota jotta äänestäjien kuluttajansuoja toteutuu.

Käyttäjän hamalainenville kuva
Ville Hämäläinen

Laitanpa tämän saman kommentin vielä tännekin, äsken laitoin sen tuonne Simon Elon blogin helmaan:

Mä luulen, että Touko Aallon ja Simon Elon perusvihreä vaalimanifesti vielä toteutuu.

Arvostan sitä, että suhtaudutaan sitten miten suhtaudutaan, pelataan avoimin kortein. Keskustan poukkoilu ei sitä edusta. Ei saa käydä niin, että mepit piiloutuvat parlamentin ja kotimaan median pitkän välimatkan päähän tekemään kummallisia ratkaisuja. Poliitikon mandaatti on äänestäjiltä. Äänestäjän pitäisi olla työnantaja - ei vipuvarsi valtaan pääsemiseen.

Mikko Alatalo (kesk) oli muuten eilisessä Pressiklubissa huolissaan siitä, että media ei tarpeeksi paneudu EU-uutisointiin. Alatalo pelkäsi direktiivejä, mutta minä olen huolissani hieman isommasta asiasta: nimittäin siitä, että tällä hetkellä meppien toiminnasta uutisoidaan aivan liian vähän. Tästä hyvänä esimerkkinä käy naisten oikeutta omaan ruumiiseensa ja nykyaikaiseen perhesuunnitteluun ajanut kannanotto ja miten siinä kävikään.

Tässä on haasteeni ehdokkaille, tukiryhmille ja toimittajille: kertokaa kevään mittaan äänestäjille, mitä parlamentissa päätetään, miten ja miksi vaalit ovat tärkeät. Äänestäjätkin innostuvat helpommin, kun tietävät mistä nyt äänestetään. Ja kun meppimme sinne pääsevät, vastuu ei lopu. Muussa tapauksessa poliitikot leimautuvat epäluotettaviksi, eikä kansaa kiinnosta antaa omaa panostaan tähän puuhaan.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Hämäläinen kirjoittaa:

"Tästä hyvänä esimerkkinä käy naisten oikeutta omaan ruumiiseensa ja nykyaikaiseen perhesuunnitteluun ajanut kannanotto ja miten siinä kävikään."

Näissä viime aikoina tapetilla olleissa kannanotoissa se syvästi halveksumasi ja poukkoileva keskustan Jäätteenmäki äänesti aivan samalla tavoin kuin teikäläiset vihreiden edustajat.

Tietysti on aivan johdonmukaista, että vihreät ryhtyvätkin nyt porukalla liehittelemään perussuomalaisia, joita parlamentissa edustava Terho äänesti aivan ihanan vapaamielisesti ja edistyksellisesti, naisten oikeuksia fantastisen syvästi kunnioittaen.

Tästä lähin jos joku vihreä tulee taas suoltamaan minulle sitä tavanomaista lietettä konservatiivisesta ja patriarkaalisesta maaseutupuolueesta, niin tiedän tasan tarkkaan miten vastaan.

Käyttäjän hamalainenville kuva
Ville Hämäläinen

Tässä menee kyllä rosollit ja riisipuurot sekaisin.

Naisten oikeudet liittyivät esimerkin asemassa siihen, että media ei pidä tarpeeksi huolta siitä, että äänestäjät tietävät, mitä heidän mandaatillaan ajetaan.

Touko Aalto on sen hyvin summannut: hyvällä tai huonolla idealla ei ole puoluekirjaa. Jos ja kun perussuomalaiset haluavat olla johdonmukaisuuden ja avoimuuden asialla, on se hanke johon vihreätkin voivat varmasti yhtyä.

Sitä taas en pidä kannatettavana, että keksit vastaukset ennen kysymyksiä.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto Vastaus kommenttiin #25

Hyvin summattu Ville. Juurikin näin.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Missähän Ville Hämäläinen on syvästi halveksunut Jäätteenmäkeä? Jos on jonkin puolueen edustajan kanssa samaa mieltä jostain asiasta, miksi asiaa ei voi sanoa yhdessä tai tehdä yhteistyötä. Sampo Terhon kanssa olen monesta asiasta eri mieltä, mutta mielelläni teen hänen ja monen muunkin kanssa yhteistyötä, kun siihen on mahdollisuus. Täytyy käydä katsomassa, miten Jäätteenmäen, Terhon ja vihreiden ohella muut äänestivät. Taidat olla ainoa tässä ketjussa, joka puhuu konservatiivisesta ja patriarkaalisesta maaseutupuolueesta. Jos paloauto on punainen, kaikki punaiset autot eivät ole paloautoja.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Olipa erinomainen kommentti Ville. Kiitoksia. EU-asioiden uutisointi pitäisi olla kotimaan politiikan osioissa, sillä suuri osa kotimaan lainsäädännöstä pohjautuu EU-lainsäädäntöön. Tartun haasteeseen ja kannustan kaikkia muita samaan

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

EU-asioilla pitäisi olla aivan oma kohta uutisia EU:sta käsiteltäessä. Noin on monen muun maan nettilehdissä. Ei näy ainakaan YLE keskittävän EU:ta omaan "lokeroon".

Käyttäjän eskovirri kuva
Esko Virri

Taitaa olla Vihreissä epätoivo korkealla, kun pitää liittoutua Perussuomalaisten kanssa mustamaalauskampanjaan. Ja vielä melkoisen heikoilla eväillä, kun oma ryhmä on ei-luonnonsuojeluasioissa hajalla kuin varpusparvi.

Vihreiden "selkeä linja" on kyllä jotain ihan muuta. Jopa Suomessa viime vaaleissa vihreistä valitut Satu Hassi (taistolainen) ja Heidi Hautala (anti-Venäjä) ovat selkeästi kauempana toisistaan poliittisesti kuin Rehn ja Väyrynen. Mutta vaalien jälkeen varmasti on helpompaa, kun Vihreät tulevat menettämään toisen paikkansa. Siihen ei lokakampanjan aloittaminen joulun alla auta.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Lähinnä epätoivoista kertoo tämä tragikoominen suhtautuminen kysymykseen keskustan linjasta. Onko puolueen linjan kysyminen mustamaalausta. Aika paksua. Vihreät ovat äänestäneet europarlamentissa kaikkein yhtenäisimmin. Se siitä varpusparvesta. Aika harvassa ovat ne asiat, jossa hyvät ystävät Hautala ja Hassi ovat olleet eri mieltä toistensa kanssa ja linjat ovat olleet kyllä hyvin yhtenäiset. Me esitimme suoraan Väyrysen, Rehnin ja Lehtomäen omia sitaatteja. Löydätkö vastaavia Hassin ja Hautalan eroista? Enemmän tämä pöyristynyt suhtautuminen kertoo ylimielisyydestä, jota kannattaa varoa.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Ja tässä vielä myös Eskolle Paavo Väyrysen kanta näihin "mustamaalaus" -syytöksiin. Väyrynen kiitti blogissaan hyvästä kysymyksestä ja sanoi, että juuri tästä keskustan sisäisestä vastakkainasettelusta on kysymys:

"Suomen Eurooppa-linja on ratkennut ja ratkeaa tulevaisuudessakin Keskustan sisäisissä linjavalinnoissa.

Eurovaalit ovat seuraava tärkeä vaihe Suomen Eurooppa-politiikan tulevaisuutta ajatellen. Suomen linjaa niissä ei ratkaise Perussuomalaisten vaalimenestys, vaan Keskustan sisäinen kilpailu.

Populismi edistää usein sitä, mitä se ilmoittaa vastustavansa. Jos Perussuomalaiset pystyy imuroimaan eurokriittisten äänestäjien kannatusta muista puolueista, se tulee käytännössä edistäneeksi federalististen voimien asemaa.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on kysellyt blogissaan, mitä saa, kun äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa Keskustaa. Saattaa saada Olli Rehnin linjan tai saattaa saada Paavo Väyrysen linjan, hän kirjoittaa.

Tästä juuri on kysymys. Vaalin tuloksella on ratkaiseva vaikutus Keskustan ja koko Suomen linjaan.

Euroopassa eletään murrosvaihetta, jossa on valittava, jatketaanko etenemistä kohti ylikansallista liittovaltiota vai käännetäänkö suuntaa kohti itsenäisten valtioiden liittoa. Pyrin Euroopan parlamenttiin voidakseni puolustaa siellä Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta ja ajaa muutoinkin maamme kansallisia etuja."

http://www.vayrynen.com/blogi-1/suomen-eurooppa-li...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Vihreiden tulevaisuuskongressi EU:sta/Euroopasta:

"Der Weg zu den Vereinigten Staaten von Europa ist weder leicht noch kurz, aber es lohnt sich, ihn zu gehen – und dieser Grüne Zukunftskongress Europa hat die Wegmarkierungen deutlich gesetzt."

1) Tie ei ole helppo: Se tiedetään.
2) Tie ei ole lyhyt: Sekin tiedetään jo.
3) Sille tielle kannattaa lähteä: Eurokriisin perusteella väitteeltä puuttuu todellisuuspohja.
4) VTK on tien selkeästi merkinnyt: Tämä tie on jo vienyt Euroopan tukalaan tilaan.

Kyselyiden mukaan suuri osa kansalaisista ei luota EU:hun. Suurten EU maiden (Italia, Ranska, Saksa, Britannia ja Espanja) yli 300 miljoonan ihmisen väestöstä 53% - 72% (maasta riippuen) ei luota EU:hun.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=7666

Kyse on nimeenomaan tästä EU:sta, jollaiseksi poliitikot sen ovat luoneet. Paperilla voidaan tosin suunnitella ihanneliittovaltiota ja esitellä sitä äänestäjille ikään kuin onnellisempana vaihtoehtona...

Kuinka saada yli 400 miljoonaa ihmistä sulkemaan silmänsä todellisuudelta ja uskomaan paperiin, kun nykyisistäkään sopimuksista ei ole kyetty pitämään kiinni?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Väyrystely kiehtoo nuorta polvea ja ihan syystä. Mutta avauksia äänestäjät odottavat mieluummin omista linjauksistanne.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mielenkiintoista, että lähdit Touko samoille rattaille Simon Elon kanssa. Toisaalta olen tottunut siihen, että teet yleensä perusteltuja avauksia, joten tähänkin lienee ihan järjellinen syy. Itse en sattuneista syistä Simon Elon sen kummemmin kuin muidenkaan halla-aholaisten sanomisille paljoa painoa anna.

Elolla on hyvä luulo esittää Keskustan politiikka epäselvänä. Hän kuvittelee, että on olemassa eu-kriittinen äänestäjäryhmä, josta on saatavilla ääniä esittämällä uhkakuvia Olli Rehnistä. Vihreillä sen sijaan ei ole saatavilla mitään ääniä keskustalaisilta, joten hän ilmeisesti ei ymmärrä tältä osin keskustalaisuuuta ja on vilpittömästi huolissaan kahden erilaisen linjan olemassaolosta.

Väyrynen ja Rehn ovat molemmat pitkän linjan keskustalaisia. Joten kummankin peruslinja on itsemäärämisoikeuden turvaamisessa. Aivan kuten kotimaan politiikassa kunnallisen itsehallinnon kunnioituksessa. Kirjoitus on lisäksi täysin harhassa siinä suhteessa, että liittovaltiokehitystä ei ratkaista millään tavalla EU-parlamentissa. Sen sijaan siellä vaikutetaan siihen, millainen EU on.

Väyrynen ja 16 muuta jo nimettyä keskustalaista ehdokasta muodostavat hyvän, toisiaan täydentävän keskustalaisen kokonaisuuden. Jos Olli Rehn tulee siihen lisänä, se on pelkästään lisää taitoa ja monipuolisuutta. Uskon Sipilän etenevän vaaleihin johdonmukaisella politiikalla, jossa jokainen ehdokas on osa yhtenäistä joukkuetta.

Todennäköisesti tämä luottamukseen perustuva toiminta, jossa keskitytään omiin tavoitteisiin eikä muiden mustamaalaamiseen, tuottaa erinomaisen tuloksen. On mahdollista, että Keskusta saa läpi jopa 4 ehdokasta. Mutta se vaatisi noin 25% ääniosuuden.

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Kiitoksia Juho hyvästä kommentista. Pyrin etsimään yhtymäkohtia ajattelussa kaikkien mahdollisten politiikassa toimivien ihmisten kanssa. Tässä yhteistyössä Simon Elon kanssa ei ole kyse sen kummemmasta.

Keskustan linja kiinnostaa minua aidosti. Paavo Väyrysen eilinen blogi vain vahvisti tätä kiinnostusta. Siinä hän kiitti oikeasta kysymyksestä ja vahvisti, että eurovaaleissa on kyse hänen näkövinkkelistään keskustan sisäisen kamppailu:

Noniin, mitä sanookaan asiaan itse Paavo Väyrynen. Kiitti oikeasta kysymyksestä ja vahvisti, että juuri tästä on kyse. Se siitä mustamaalauspuheesta.

"Suomen Eurooppa-linja on ratkennut ja ratkeaa tulevaisuudessakin Keskustan sisäisissä linjavalinnoissa.

Eurovaalit ovat seuraava tärkeä vaihe Suomen Eurooppa-politiikan tulevaisuutta ajatellen. Suomen linjaa niissä ei ratkaise Perussuomalaisten vaalimenestys, vaan Keskustan sisäinen kilpailu.

Populismi edistää usein sitä, mitä se ilmoittaa vastustavansa. Jos Perussuomalaiset pystyy imuroimaan eurokriittisten äänestäjien kannatusta muista puolueista, se tulee käytännössä edistäneeksi federalististen voimien asemaa.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on kysellyt blogissaan, mitä saa, kun äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa Keskustaa. Saattaa saada Olli Rehnin linjan tai saattaa saada Paavo Väyrysen linjan, hän kirjoittaa.

Tästä juuri on kysymys. Vaalin tuloksella on ratkaiseva vaikutus Keskustan ja koko Suomen linjaan.

Euroopassa eletään murrosvaihetta, jossa on valittava, jatketaanko etenemistä kohti ylikansallista liittovaltiota vai käännetäänkö suuntaa kohti itsenäisten valtioiden liittoa. Pyrin Euroopan parlamenttiin voidakseni puolustaa siellä Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta ja ajaa muutoinkin maamme kansallisia etuja."

http://www.vayrynen.com/blogi-1/suomen-eurooppa-li...

Käyttäjän toukoalto kuva
Touko Aalto

Noniin, mitä sanookaan asiaan itse Paavo Väyrynen. Kiitti oikeasta kysymyksestä ja vahvisti, että juuri tästä on kyse. Se siitä mustamaalauspuheesta.

"Suomen Eurooppa-linja on ratkennut ja ratkeaa tulevaisuudessakin Keskustan sisäisissä linjavalinnoissa.

Eurovaalit ovat seuraava tärkeä vaihe Suomen Eurooppa-politiikan tulevaisuutta ajatellen. Suomen linjaa niissä ei ratkaise Perussuomalaisten vaalimenestys, vaan Keskustan sisäinen kilpailu.

Populismi edistää usein sitä, mitä se ilmoittaa vastustavansa. Jos Perussuomalaiset pystyy imuroimaan eurokriittisten äänestäjien kannatusta muista puolueista, se tulee käytännössä edistäneeksi federalististen voimien asemaa.

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja on kysellyt blogissaan, mitä saa, kun äänestää Euroopan parlamentin vaaleissa Keskustaa. Saattaa saada Olli Rehnin linjan tai saattaa saada Paavo Väyrysen linjan, hän kirjoittaa.

Tästä juuri on kysymys. Vaalin tuloksella on ratkaiseva vaikutus Keskustan ja koko Suomen linjaan.

Euroopassa eletään murrosvaihetta, jossa on valittava, jatketaanko etenemistä kohti ylikansallista liittovaltiota vai käännetäänkö suuntaa kohti itsenäisten valtioiden liittoa. Pyrin Euroopan parlamenttiin voidakseni puolustaa siellä Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta ja ajaa muutoinkin maamme kansallisia etuja."

http://www.vayrynen.com/blogi-1/suomen-eurooppa-li...

Toimituksen poiminnat