Politiikan avoimuus on demarien surma

Demarien puoluetoimistolla ja ministeriryhmässä on varmaankin ollut päänraavintatalkoot. Mitä ihmettä voisimme sanoa? Kannatus kyntää pohjalukemissa ja kaikki isot uudistukset menevät reisille. Sitten lamppu syttyy! Syytetään vihreitä? Se on varma kortti, toimii aina.

Laitetaan tuo nuori varapuheenjohtaja mesoamaan asiasta, uutinen leviää sitä kautta varmaan myös somessa. Ja eikun tuumasta toimeen. Viestintäpuoli myhäilee ja hieroo käsiään yhteen, tällä tämä hoituu. Päivän likainen työ on tehty, nyt voidaan mennä jatkoille Juttutupaan.  

Ja kyllä kannatti. Helsingin Sanomat uutisoi eilen, että Sdp:n varapuheenjohtaja haukkuu vihreitä ryhdittömiksi.

Kritiikin kärki on siinä, että fantastista ja reilua yhteisö- ja osinkoveropäätöstä ja todella hyvin edennyttä sote-uudistusta uskalletaan arvostella, vieläpä asiaperusteilla. Ei tämmöinen peli vetele, ei hyvänen aika. Jotain kunnioitusta Forssan sopimusta kohtaan.

Ja koska demareita on aina syytetty kaksilla rattailla politikoinnista, kai tätä osuvaa kritiikkiä voidaan soveltaa myös muihin. Eikös joo? Soitetaan vielä Heinäluomalle ja varmistetaan asia. Joo, kyllä kuulemma voi.

Demarien viestintä pitää sormiaan ristissä, että kukaan ei muistaisi nostaa esille politiikan avoimuuden periaatteita, koska olisihan se jumalauta katastrofaalista, jos ihmiset saisivat tietää, miten näitä ota tai jätä -päätöksiä valmistellaan kokoomuksen kanssa ja minkälaisia perusteita ja argumentteja päätöksenteon taustalla on. Politiikan avoimuus on demarien surma.

Kyllähän se nähtiin jo, kun Arhinmäki meni tajuamaan osinkoveropäätöksen taustat. Miksi oppositio ei voisi Soinin tavoin vain keskittyä haukkumaan hallitusta? Nyt joku Sipilä tulee kertomaan hallituksen ministerille koko juonen. Eihän tämä näin pitänyt mennä. Ajatelkaa, jos valiokuntien toiminta avattaisiin, kehysriihen päätökset ja puolueiden kannat perusteluineen pitäisi julkistaa jo etukäteen. Huh, tulee liskojen yö pelkästä ajatuksesta.

Noh, virheistä on nyt opittu. Tällä kertaa kukaan ei sano mitään herrojen debatoinnista eikä kommentoi sanallakaan asiaperusteiseen kritiikkiin. Vaikeneminen on kultaa. Jos jotain pitää sanoa, ei sitten sanakaan asiasisällöistä ja pallo pitää heittää mahdollisimman kauas itse ongelmakohdista.

Uutinen on ulkona. Nyt voidaan nostaa malja tovereille. Saimme peitettyä sen, että meillä ei ole mitään linjaa sote-uudistuksessa ja puolueen sisäiset riidat ovat pitäneet uudistuksen juntturassa vuoden päivät ja pääsimme dissaamaan vihreitä, joiden linja ei toteutunut. Hieno päätös hienolle päivälle. Joku erehtyy vielä mainitsemaan, että eikös vihreiden linja ollut sama kuin asiantuntijoiden linja. Sulle ei enää tarjoilla, kuuluu vastaus.

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu